4 malé zázraky pre pokožku v zime

4 malé zázraky pre pokožku v zime

Chlad a tiež prechody zo studeného prostredia do teplého pleti neprospievajú. Čo jej v zimných mesiacoch pomôže udržať hydratáciu?

1. Avokádo

Čo všetko avokádo obsahuje? Ide predovšetkým o zdravé rastlinné tuky, vitamín C, vitamíny zo skupiny B, ale tiež horčík, draslík, fosfor a železo. Avokádo je výborné na tanieri, ale prospeje aj pleti. Hydratuje, regeneruje a bojuje proti vráskam. Tieto vlastnosti môžete využiť napríklad v podobe masky na tvár. Stačí zmiešať 4 polievkové lyžice roztlačeného avokáda s jedným vajíčkom a vymiešať dohladka. Maska sa nanáša na očistenú pleť tváre a krku. Odporúčaná doba pôsobenia je 30 minút. Počas zimy si túto masku doprajte minimálne raz do týždňa.

2. Med s olivovým olejom

Nemusíte nikam chodiť, ak chcete pleti dodať maximum starostlivosti. Med a olivový olej sa nachádzajú v každej kuchyni. Ak tieto dve ingrediencie spojíte, pleť bude po ich použití dokonale hydratovaná i vyživená. Ako si domácu masku pripraviť? Podľa potreby zmiešajte rovnaké množstvo olivového oleja a kvalitného medu. Naneste na pokožku a nechajte pôsobiť 20-30 minút.

3. Bambucké maslo

Prednosťou bambuckého masla sú hlavne hydratačné a hojivé vlastnosti. Jeho sila spočíva v obsahu kvalitných tukov, ale aj vitamínu A, E a ďalších. Bambucké maslo stačí jednoducho naniesť na pokožku tváre alebo pridať do domácich masiek. Jeho plusom je, že ho oceníte nielen ako pleťový krém,  pretože  bojuje aj proti striám, ekzémom a spomaľuje starnutie pokožky. Výborné je na popraskané pery od zimy.

4. Aloe vera

Gél z rastliny aloe vera, v ideálnom prípade získaný lisovaním za studena, je pre pokožku doslova pokladom. Je stvorený pre suchú a podráždenú pleť a jeho účinky vám ulahodia v zime i v lete. Je nabitý napríklad vitamínom E, ktorý spomaľuje starnutie a pokožku chráni. Gél môžete pridať do bežného krému alebo masky. Pri väčších problémoch s pokožkou je možné použiť ho aj samostatne.


-w-