Aké gastro vybavenie má mať vaša reštaurácia, pokiaľ robíte rozvoz

Aké gastro vybavenie má mať vaša reštaurácia, pokiaľ robíte rozvoz

Gastro vybavenie sa môže v jednotlivých prevádzkach odlišovať. Viete, čím by mal váš podnik disponovať v prípade, že prevádzkujete donáškovú službu jedla?

Vlastniť reštauráciu, to znamená kopec starostí. Zadosťučinenie prichádza v podobe spokojného zákazníka, ktorý sa vráti aj nabudúce. Avšak nie každý si vie predstaviť, aké náročné môže byť viesť reštauráciu a na čo všetko musí majiteľ reštaurácie myslieť. V ponuke je gastro vybavenie rôzneho druhu a vybrať si to najlepšie pre danú prevádzku nemusí byť jednoduché.

Dnes sú zákazníci čoraz náročnejší a konkurencia sa rozrastá. Aby ste vynikali, musíte sa od ostatných prevádzok odlíšiť. Niektorí to robia tak, že ponúkajú špecifický druh jedla, iní zase ponúkajú nadštandardné služby, ako napríklad rôzne degustácie a špeciálne tematické večery.

Veľa prevádzok stavilo aj na rozvoz jedál a jedlo so sebou. Príde vám to ako bežná záležitosť? Predsalen sa nájdu prevádzky, ktoré dovoz neponúkajú. Ak aj vy patríte medzi prevádzky, ktorá ponúka donáškovú službu, máte to správne gastro vybavenie?

Aké gastro vybavenie by mala mať reštaurácia s donáškovou službou?

Možno si poviete, že donáška jedál a balenie jedla so sebou nie je nič zložité. Pár obalov, tašky a možno nejaký príbor, kuchár jedlo zabalí a ide ku zákazníkovi. A presne v tomto malom detaile sa dokážete odlíšiť od svojej konkurencie.

Nie je obal ako obal, novodobé prevádzky kráčajú s dobou a dávajú si záležať, do čoho svoje jedlo balia. A to sa naučili oceniť aj zákazníci. Ekologické balenie vyhráva a pridáva viac bodov pri hodnotení reštaurácie.

Ekologické obalové materiály

Obalové materiály z plastu sú už minulosťou, alebo by aspoň mali byť. Okrem toho, že sa na ekologické hľadisko plastových materiálov začal pozerať aj zákon, aj čoraz viac ľudí pozerá na toto hľadisko. Dnes sú čoraz viac a viac využívané eko obaly. Plastové nádoby na jedlo menia modernejšie materiály.

Najčastejšie používané suroviny na obalové materiály sú v dnešnej dobe najmä tvrdený papier, cukrová melasa, eko plasty, drevená dyha, palmový list či bio papier. Krabičky vyrobené z týchto materiálov sa oveľa rýchlejšie rozložia a nespôsobujú tak enormné znečistenie prostredia.

Pokiaľ ste gastro krabičky na vaše jedlá ešte nevymenili za eko obaly, teraz je ten správny čas. Ako sme spomínali, už aj zákon sa začal týmto problémom zaoberať a jednorazové plastové obaly pomaly vyraďuje z obehu.

Drevený riad

Drevený riad je ďalšia dobrá možnosť, ako povýšiť vašu reštauráciu. Ľudia si nechávajú doviesť jedlo na najrozličnejšie miesta ako do prírody, parkov či kempu. Nepoteší ich, keď príde dobré jedlo, no nemajú ho čím zjesť. Veľa reštaurácií zabúda na príbory. Nebuďte s vašou prevádzkou medzi nimi.

Plastový riad je už prežitok. Vymeňte plastovú vidličku a nožík za drevený riad alebo riad z iného ekologického materiálu. Drevený riad je častokrát odolnejší ako plastový a naviac sa v prírode oveľa rýchlejšie rozloží.

V prípade, že poskytujete donáškovú službu, alebo si ľudia môžu prísť do vašej reštaurácie a zobrať si jedlo so sebou, potom by ste nemali zabudnúť na potrebné gastro vybavenie.

Misky na polievku sú najlepšie z eko papieru, cukrovej melasy či kartónu. Taktiež aj krabičky na hlavný chod vymeňte za ekologickejšie varianty. Ľudia aj príroda túto zmenu určite privítajú s otvorenou náručou.

Do svojej prevádzky v rámci ekologického šetrenia prírody môžete zaradiť papierové či kovové slamky, servítky, ktoré môžete prať a znova použiť, alebo ak často aktualizujete menu, pripravte si jedálny lístok v online verzii.