DENNÍK RELAX - Cuketová pizza //

Cuketová  pizza

Potrebujeme:

Cesto:

3 stredne veľké cukety
2 vajíčka
strúhaný tvrdý syr asi 100 g
soľ
sušené bylinky na taliansky spôsob alebo podľa chuti
mleté korenie
2 strúčky lisovaného cesnaku

Obloženie:

paradajkový pretlak
cesnak
olivový olej
šampióny
olivy
šunka
strúhaný syr

Postup:

Cuketu najemno nastrúhame, popsíme a necháme 10 minút odstáť. Následne z nej vyžmýkame prebytočnú vodu. Cuketu zmiešame so syrom, vajíčkami, cesnakom a koreninami. Plech alebo tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Naň naložíme cuketovú hmotu a dáme zapiecť do rúry približne na desať minút pri teplote cca 180°C. Vyberieme z rúry, natrieme zmesou paradajkového pretlaku, cesnaku a olivového oleja. Na vrch uložíme nakrájanú šunku, olivy a šampióny. Pizzu posypeme nastrúhaným syrom. Dáme zapiecť ešte na 20 minút do rúry.
Olohu môžeme obmieňať podľa vlastnej chuti a predstáv.

Dpobrú chuť!

 



Články z rubriky: Hlavné jedlá mäsité

Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou

Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou

Šéfkuchár Signature Restaurant, Bar & Lounge hotela Mercure, Michal Hečko ..

Konšelský guláš

Konšelský guláš

recept objavil historik Vladimír Tomčík v archívoch ..

Viete správne vyprážať a fritovať?
Cestoviny s krevetami

Cestoviny s krevetami

Podávame ozdobené čerstvou bazalkou a pokvapkané ochuteným olejom. ..