Zabavte sa a otestujte svoje vedomosti. Vyšla skvelá hra Poznáš svet?

Zabavte sa a otestujte svoje vedomosti. Vyšla skvelá hra Poznáš svet?

Máte radi spoločenské hry, pri ktorých sa zabavíte a niečo nové aj naučíte?
Máme pre vás tip na skvelú hru Poznáš svet?

Vďaka nej si môžete zacestovať po zemeguli a otestovať si svoje znalosti o jednotlivých krajinách, mestách, pohoriach...jednoducho, či poznáte svet.

Tak schválne – skúste teraz hneď odpovedať:

  •    Ako sa volala rozprávačka príbehov Tisíc a jedna noc?
  •    Ktorý benátsky kupec sa preslávil v 13.storočí cestami do Číny?
  •    Ktorému štátu patril Hongkong od roku 1997, odkedy opäť patrí Číne?
  •    Z ktorej ostrovnej krajiny pochádza reggae hudobník Bob Marley?
  •    Ktorému štátu patrí Grónsko, najväčší ostrov na Zemi?

Nie sú to také jednoduché otázky, však? Nebojte sa, v hre sa ukrývajú aj jednoduchšie :)

Vedomostno-zábavná hra je určená pre všetky zvedavé deti aj dospelých, ktorí majú radi svet a túžia objavovať jeho známe aj menej známe kúty. Hra je putovaním po kontinentoch a štátoch na podklade dvoch ilustrovaných herných plánov mapy sveta s viac ako 800 otázkami.

Počas hry beriete kartičky a to:

Kartičky s otázkami (140 kartičiek, pre malých 54 kartičiek) a fotohádankami (108 kartičiek, pre malých 54 kartičiek) – majú 2 alebo 4 otázky príslušnej kategórie. Správna odpoveď je vždy uvedená na zadnej strane kartičky. Pri každej otázke sú dve alebo tri možnosti, takže nemusíte sa obávať, že budete úplne tápať:)

Kartičky Vymenuj (20 kartičiek) majú otázku a odpoveď vyznačenú na tej istej strane a sú určené len pre dospelácky hrací plán.

Kartičky Prekvapenie (20 kartičiek) sú pre detský aj dospelácky hrací plán.
Políčka na hracom plané majú rôzne farby a farba políčka určuje farbu otázky. Ak správne odpoviete bez možností, idete o 2 políčka dopredu. Ak odpoviete správne s možnosťami, idete o políčko dopredu.
Ak ale nesprávne odpoviete bez možností, vraciate sa o 2 políčka dozadu, a ak nesprávne odpoviete s využitím možností, idete dozadu o 1 políčko.

V minulosti v tejto sérii už vyšli ďalšie hry: Poznáš Európu? Poznáš Slovensko? Poznáš Tatry? a Poznáš Bratislavu? Teraz teda pribudla Poznáš svet?