To najlepšie z februára: Odhalenie najočakávanejších video hier roku 2024

To najlepšie z februára: Odhalenie najočakávanejších video hier roku 2024

Rok 2024 je už konečne tu a s ním sa môže začať napĺňať aj množstvo očakávaní fanúšikov video hier. Ohlásených noviniek na tento rok je, napokon, viac než dosť a na svoje si prídu milovníci všetkých žánrov aj viacerých obľúbených herných sérií. Práve február je skvelým mesiacom na to, aby sme sa po týchto horúcich novinkách začali obzerať tiež.  

Vo svete sa počas nasledujúcich týždňov bude konať viacero atraktívnych herných podujatí, ako je napríklad veľtrh London Anime & Gaming Con 2024 v Británii či Anime Gaming Con 2024 v americkej Kalifornii. Či už teda patríte k vášnivým hráčom video hier, alebo si pri nich len krátite čas, než sa vo vašom okolí otvorí nejaké zaujímavé nove online casino, kde sú tie pravé hry podľa vášho gusta, nasledujúce video herné novinky si určite nenechajte ujsť. Práve na tento mesiac je naplánovaných aj niekoľko skutočne exkluzívnych herných premiér.

 

Granblue Fantasy: Relink (PS4, PS5) – 1. február

Hneď na začiatku mesiaca nás čaká jedna naozaj lákavá novinka nie len pre milovníkov Playstation (kompatibilná bude s PS4 aj PS5, ale tiež s Windows). Fanúšikovia série sa na ňu načakali naozaj dlho – ohlásená bola už v roku 2016, vtedy ešte pod pracovným názvom Granblue Fantasy Project: Relink.  

Táto akčná RPG hra od Cygames sľubuje napríklad kooperatívneho multiplayera až pre štyri osoby alebo aj sólo hru jednotlivca s tromi AI postavami. Z prvých ukážok boli hráči aj herní recenzenti unesení, a tak sú očakávania naozaj veľké. Milovníci tejto série sa môžu tešiť aj na svojich obľúbených hrdinov Katalinu, Rackhama, Percivala či Io. Opäť ich čakajú mnohé menšie aj epické súboje s príšerami v krásnom fantazijnom svet. 

Suicide Squad: Kill the Justice League (PS5, PC) – 2. február

Hneď o deň neskôr, 2. februára, na hráčov čaká ďalšia dlho herná pecka – titul Suicide Squad: Kill the Justice League. Nadväzuje na hru Batman: Arkham Knight (2015) a vychádza z kultového komiksového projektu DC Comics Suicide Squad. Nasleduje štvoricu superzloduchov – kapitána Boomeranga, Deadshota, Harley Quinn a Kinga Shara. 

Akčná strieľačka bola vyvinutá vývojárskym štúdiom Rocksteady Studios a vydáva ju spoločnosť Warner Bros. Games. Štvorica antihrdinov v nej bude vyslaná na tajnú misiu v Metropolise. Tu na hráčov čaká úchvatný hyper kinetický otvorený svet, ktorý si budú môcť vychutnať aj prostredníctvom online multiplayer módu. Prvé ohlasy a recenzie naznačujú, že sa fanúšikovia super-hrdinskej tematiky majú naozaj na čo tešiť. 

Persona 3 Reload (PS5, PC) – 2. február

Ak by vám jedna parádna novinka nestačila, 2. februára sa na nás chystá aj štvrtý titul z úspešnej RPG série Persona z dielne japonského štúdia Atlus. Ak sa čudujete, prečo štvrtý, keď má hra v názve číslo 3, je to preto, že ide v podstate o remake hry Persona 3 ešte z roku 2006. Hlavným hrdinom je opäť stredoškolák, ktorý sa desať rokov po tragickej autonehode rodičov vracia do rodného mesta. Tu sa mu otvára možnosť získať Personu – fyzickú podobu svojho vnútorného ducha – a pripojiť sa k skupine spriaznených používateľov tohto fenoménu. 

Hra ostáva verná predlohe, no očakávať, samozrejme, môžeme oveľa modernejšiu a krajšiu grafiku, ako aj výrazné vylepšenie ovládania a responzivity. Modernizáciou vraj prešla aj chytľavá hudba tohto herného titulu. O veľkých očakávaniach od hry Persona 3 Reload svedčí aj jej nominácia na najžiadanejšiu hru v rámci udeľovania cien Golden Joystick Awards 2023. 

Nightingale (PC) – 22. február

Ak dávate pred hernými konzolami prednosť klasickému PC, určite si do kalendára zapíšte dátum 22. februára. Práve vtedy totiž vydáva kanadské štúdio Inflexion Games svoj dlho očakávaný nový titul Nightingale. Prekrásnou grafikou lákajúc stratégia sa bude odohrávať v otvorenom fantazijnom svete inšpirovanom Viktoriánskou érou a hráči sa vraj budú môcť tešiť najmä na množstvo zbierania a budovania v záujme prežitia svojich hrdinov. 

Nightingale bude poskytovať sólo hru aj PvP mód, takže si na svoje prídu fanúšikovia rôznych variantov. Prvé ohlasy sľubujú prekrásne panoramatické pohľady z 3. osoby, ale aj množstvo výziev, ako je napríklad zdolávanie kolmých stien pomocou čakanov. Či sa hry v dohľadnej dobe dočkajú aj majitelia herných konzol, to zatiaľ ostáva vo hviezdach.

Sons of the Forest (PC) – 22. február

Aj ďalšia februárová novinka poteší zatiaľ iba majiteľov stolných počítačov a spája ju s predchádzajúcim titulom aj rovnaký dátum vydania. Tentokrát ide o hororovú záležitosť s názvom Sons of the Forest a už jej titul naznačuje, že má základ v obľúbenej hre The Forest z 2014. Tím žoldnierov najatých spoločnosťou PuffCorp bude tentokrát vyslaný na ostrov Site 2, kde budú hľadať nezvestného zakladateľa spoločnosti aj s celou rodinou. 

Do hry bolo v porovnaní s predchodcom pridaných niekoľko nových mechaník, ako je 3D tlač. Tešiť sa tiež môžeme na viaceré nové priateľské nehrateľné postavy, no a, samozrejme, na krásne vylepšenú grafiku. K dispozícii budú single-player aj multiplayer módy.

Záver: Február 2024 bude štedrý na skvelé herné novinky

Ak patríte k tým, čo sa už nevedia dočkať horúcich herných noviniek tohto roka, iste vás poteší štedrá nádielka, ktorá sa na nás valí už vo februári. Reprezentatívna pätica, ktorú sme vybrali do tohto článku, je síce len špičkou ľadovca, no naznačuje, že sa máme tento rok naozaj na čo tešiť. Od akčných strieľačiek cez inteligentné stratégie a fantastické RPG až po kultové super hrdinské ságy – na svoje si príde naozaj každý. 

Zdroj foto: pixabay.com