Vianočnú atmosféru vyčarujú dekorácie

Vianočnú atmosféru vyčarujú dekorácie

Vôňa medoviny, citrusov a perníkov, zvuk zvončekov a kolied, to všetko je neoddeliteľná súčasť Vianoc. Ľudia si prajú všetko dobré, myslia aj na chudobných, a rodina trávi čas pokope. Práve preto tieto sviatky tak milujeme a usilujeme sa o to, aby naše domácnosti zažiarili tou správnou atmosférou. Už ste si premysleli, aké vianočné dekorácie použijete tento rok?

Skromná vianočná výzdoba

Kto nerád nakupuje vianočné dekorácie vo veľkom, pretože má problém s ich skladovaním počas roka, by si mal určite dopriať aspoň základ – adventný veniec, elegantný svietnik do okna a vianočný stromček s dekoráciami a svetelnou reťazou. Sú domácnosti, ktoré rok čo rok sledujú trendy a zdobia stromček podľa toho, čo je práve v móde.

Staviť však môžete aj na nadčasové ozdoby a farby. Červené, zlaté, biele či strieborné dekorácie na stromček nikdy nevyjdú z módy a každý rok ich môžete doplniť o ďalšie, ak k nim budú ladiť. Ak žijete v rodinnom dome, na dvere môžete zavesiť nápaditý vianočný veniec, ktorý okoloidúcim napovie o vašom dobrom vkuse a duchu Vianoc.

Svetielka, veľa červenej a k tomu krásny adventný veniec

Symbolom Vianoc je okrem vianočného stromčeka aj adventný veniec. Kým niekto si ho vyrobí sám, iný si ho narýchlo kúpi v supermarkete. Každý má k adventnému vencu iný vzťah, no podstatné je, že všetkým odrátava dni do Vianoc rovnako. Nedeľa po nedeli, a zrazu budú tu! Prídu vo veľkom.

Donesú nám vôňu ihličia, množstvo svetielok v oknách či na balkónoch, zelené girlandy s červenými mašľami na zábradliach či mnoho iných vianočných dekorácií, ako sú sviatočné prestierania na stôl, ozdobné vankúše, posteľné obliečky či deky. Čím viac vianočných motívov sa u nás doma vyskytne, tým viac budeme mať pocit, že prišli Vianoce? Nuž, dni plynú tak rýchlo, že niekto sa skutočne potrebuje presvedčiť, že sú tu opäť, a najlepšie prostredníctvom vianočných dekorácií.

Vianočné dekorácie u nás doma

Ktoré prvky vianočnej výzdoby využívate aj u vás doma? Priznajte sa, že tiež máte sošky Mikulášov či vianočných škriatkov, že sa u vás na stole objavujú trblietavé košíky na ovocie, vianočné gule, v ktorých sneží, či vianočné ponožky na kozuboch. Nie je to hanba, veď vianočný gýč je krásny, keď sa uplatňuje v rozumnej miere.
Veľmi obľúbené sú tiež LED vianočné dekorácie či lampáše a svietniky, ktoré ozdobia nielen slávnostný stôl, ale tiež každé okno. Ak vám teda stále nejde do hlavy, že sa Vianoce blížia, ubezpečí vás o tom práve vianočná výzdoba vo vašej domácnosti.