Vianočná romantika u vás doma

Vianočná romantika u vás doma

 Štedrý deň a sviatočné obdobie Vianoc by malo byť predovšetkým obdobím pokoja a rodinných stretnutí. Tvrdenie „kto je pripravený, nie je zaskočený,“ v tomto prípade bezpochyby platí. Keď v rozumnom predstihu zariadime všetko potrebné, ako je výzdoba, upratovanie, nákup darčekov či pečenie koláčov, môžeme si potom bez výčitiek užívať chvíľky oddychu aj magickú vianočnú atmosféru.

Hrejivé a trendy ozdoby

Svetielka, sviečky aj prenosné svietidlá k adventu bezpochyby patria. Pôvodne náboženská tradícia - zapaľovanie sviečok je dnes bežnou súčasťou každej vianočnej výzdoby. Mäkké svetlo sviečok, rôzne svetelné reťaze a dekorácie vykúzlia celej miestnosti tajomnú atmosféru a spríjemnia deťom i dospelým čakanie na vianočné darčeky. Dlhodobo veľmi obľúbené sú svetelné reťaze, ktorými môžete ozdobiť aj vianočný stromček.

Bez stromčeka si totiž Vianoce dokáže predstaviť asi málokto. Hoci každý rok prichádzajú najrôznejšie módne trendy v spôsobe jeho zdobenia, existujú určité farebné stálice, akými sú zlatá, strieborná, červená či modrá. Populárne sú však tiež prírodne ladené reťaze a závesné ozdoby. Pri zdobení by ste mali začať umiestnením svetelných reťazí. Až keď budete spokojní so svetielkami, môžete zavesiť aj ozdoby. Všeobecne platí, že veľké ozdoby sa umiestňujú skôr nižšie či ku kmeňu stromu a menšie potom vešiame k špičke a do strednej časti.

 


 

Čaro sviatočného stola

Štedrovečerná večera je vyvrcholením celodenných príprav. Dôkladnú starostlivosť, ktorú venujeme príprave jedla, by sme mali sústrediť aj na slávnostnú tabuľu. Okrem porcelánového servisu a pohárov na nápoje by nemali chýbať ani obrúsky. Celú kompozíciu môžete doladiť ešte drobnými vianočnými dekoráciami či sviečkami, vďaka ktorým bude vyzerať tabuľa naozaj honosne.

 

 

Pravý duch Vianoc

Ak milujete jedinečnú atmosféru Vianoc, privediete ju k dokonalosti tiež drobnými dekoráciami. Tie môžete umiestniť na stôl, okenné parapety či kamkoľvek inam, kde dostatočne vyniknú, ale zároveň vám nebudú prekážať. Stromčeky, soby, hviezdy, snehové vločky a ďalšie symboly adventu prinesú do vášho domova skutočného ducha Vianoc.

 Zdroj: www.asko.sk