Vanilkové dukáty

Vanilkové dukáty

nádych Vianoc

ľahká príprava
Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech)
Vystačí na: asi 80 kusov

Na cesto:
250 g hladkej múky
1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker
50 g trstinového cukru
1 balenie Vanilkového struku „Bourbon“ Dr.Oetker
200 g zmäknutého masla

Na obalenie:
100 g preosiateho práškového cukru
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so Zlatým klasom, cukrom a polovicou drene zo struku. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na štyri rovnaké diely, z ktorých vytvarujeme asi 30 cm dlhé valčeky. Z každého valčeka ostrým nožom nakrájame 20 koliesok. Kolieska nanesieme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech)

2. Na obalenie v miske vymiešame práškový cukor s vanilkovým cukrom a druhou polovicou drene zo struku. Ešte teplé pečivo v zmesi obalíme.

TIP:
Valčeky sa nám budú lepšie krájať, ak ich pred krájaním uložíme na 1 hodinu do mrazničky.