Trnavské vinárstvo otvorí svoje pivnice verejnosti počas Dňa mladých vín

Trnavské vinárstvo otvorí svoje pivnice verejnosti počas Dňa mladých vín

Piaty ročník podujatia Deň mladých vín, ktoré organizuje známe trnavské vinárstvo, sa bude konať v sobotu 11. mája. Návštevníci môžu absolvovať prehliadky pivníc, degustácie vína a nebude chýbať aj grilovačka a živá hudba.

Vinárske podujatie sa v samotnom areáli vinárstva MRVA & STANKO, i v jeho pivniciach, začne o 13:00 h. a potrvá až do 21:00 h. Trnavskí vinári si pre návštevníkov pripravili ochutnávku mladých vín z ročníka 2023.

„Tešíme sa, že brány nášho vinárstva opäť otvoríme pre verejnosť. Je to pre nás skvelá príležitosť ukázať ľuďom, ako sa nám za uplynulý rok darilo. Tešiť sa môžu na degustáciu najmä mladých vín z ročníka 2023 spojenú s prehliadkami vinárstva, pri ktorých budú môcť nahliadnuť do pivníc a archívov, kde naše vína dozrievajú,“ hovorí Peter Stanko z vinárstva VÍNO MRVA & STANKO.

Návštevníci podujatia si okrem kvalitných vzoriek vína budú môcť vychutnať aj grilované delikatesy. „Na jar štartuje sezóna grilovačiek, a preto naši kuchári pre hostí pripravujú jedálny lístok plný sezónnych špecialít a nebude núdza ani o kvalitné slovenské syry, ktoré k vínu rozhodne patria,“ dodáva Peter Stanko.

Degustácie a program prehliadok vinárstva bude počas celého podujatia sprevádzať živá hudba v podaní trnavských hudobníkov.

Vstupenky sú v predaji prostredníctvom stránky vinárstva VÍNO MRVA & STANKO alebo na stránke Zavinom.sk. Cena vstupného je 35 eur a zahŕňa 10 žetónov na degustáciu vína, 450 ml pohár Stölzle a kupón na nákup vína v hodnote 5 eur.

Viac informácií o podujatí nájdete na stránke: https://www.mrvastanko.sk/blog/den-mladych-vin-v-mrva-stanko-2024-vstupenky-uz-v-predaji

Zdroj foto: MRVA & STANKO