Takto získate úložný priestor v byte navyše

Takto získate úložný priestor v byte navyše

Dostatočný úložný priestor vám umožní mať svoje veci usporiadané a ľahko dostupné. Pomáha vám udržiavať čisté prostredie bez neporiadku, čím zvyšuje celkovú estetiku a funkčnosť vášho bytu. Ak chcete vo svojom byte vytvoriť ďalší úložný priestor, môžete zvážiť niekoľko nápadov.

Využite vertikálny priestor

Pripevnite na steny vysoké police, regály alebo knižnice, ktoré maximalizujú úložný priestor vašich stien. To vám umožní ukladať predmety vertikálne a uvoľní priestor na podlahe. Aby však byt nepôsobil zapratane a neplnili ste ho vizuálnym neporiadkom, odporúčame do políc vybrať boxy alebo košíky, v ktorých schováte aj praktické predmety (napríklad nabíjačky) a pritom bude priestor pôsobiť čisto a esteticky.

Použite úložný priestor pod posteľou

Investujte do úložných boxov alebo šuflíkov pod posteľ, ktoré sú na kolieskach a veľmi jednoducho sa s nimi manipuluje - zvládnu to s ľahkosťou aj menšie deti. Je to skvelý spôsob, ako uložiť mimosezónne oblečenie, obuv alebo iné veci, ktoré často nepotrebujete. Šuflíky sú jednoduchšie na vyťahovanie a na rozdiel od boxov, dokážu vyplniť priestor pod posteľou na sto percent.

Zvážte úložný nábytok

Investujte do nábytku, ktorý poskytuje ďalší úložný priestor, ako sú úložné lavice, skrinky alebo truhlice. Môžete ich použiť na uloženie predmetov, ako sú prikrývky, posteľná bielizeň, ďalší kuchynský riad alebo potreby pre svojho domáceho miláčika, napríklad bezobilné granule Dog's Chef.

Optimalizujte priestor v skriniach

Nainštalujte do skríň ďalšie police, závesné organizéry alebo police na topánky, aby ste maximalizovali ich úložnú kapacitu. Zadnú stranu dvierok skrine môžete využiť aj na zavesenie háčikov alebo vreckových organizérov.

Získajte multifunkčný nábytok

Hľadajte kusy nábytku, ktoré slúžia na dva účely, ako sú pohovky so skrytými úložnými priestormi, konferenčné stolíky so vstavaným úložným priestorom alebo rámy postelí so zásuvkami pod nimi. V každom byte či dome si nájde využitie praktická dubová komoda. Ak si ju postavíte do obývačky, môžete v nej skladovať stolné hry, riad pre návštevy, deky navyše alebo chutné snacky  k večernému sledovaniu filmov a seriálov. Komoda v chodbe zase poslúži na odkladanie kľúčov, čiapok, rukavíc, šálov, tašiek, kabeliek či peňaženky po príchode domov z práce.

Využite priestor na stene v chodbe či v kuchyni

Zaveste na steny háčiky alebo kolíky na zavesenie predmetov, ako sú kabáty, tašky alebo kuchynské náčinie. Môžete tiež nainštalovať plávajúce police na vystavenie dekoratívnych predmetov alebo uloženie menších vecí.

Používajte úložné koše a zásobníky

Využite úložné koše alebo zásobníky v rôznych miestnostiach vášho bytu, aby ste mali veci usporiadané a vytvorili priestory určené pre rôzne predmety. Základom dobre zorganizovanej domácnosti je to, aby mal každý predmet svoje miesto, na ktoré ho vždy po použití odložíte. Môžete si označiť aj štítkami a nápismi, aby sa vedeli v byte jednoducho zorientovať všetci členovia domácnosti.

Prenájom úložného priestoru

Ak máte veci, ku ktorým nepotrebujete okamžitý prístup, zvážte prenájom úložného priestoru mimo vášho bytu. To je užitočné najmä pre sezónne predmety, športové vybavenie alebo sentimentálne veci, ktoré si chcete ponechať, ale nepoužívate ich pravidelne.

Pamätajte si, že pred vykonaním akýchkoľvek úprav vo svojom byte sa poraďte so svojím prenajímateľom alebo správou budovy, aby ste sa uistili, že dodržiavate všetky pravidlá alebo predpisy týkajúce sa zmien alebo inštalácií. Na toto nezabúdajte najmä vtedy, ak sa chystáte napríklad stenu nahradiť vstavanou skriňou alebo meniť dispozíciu celého bytu.