Chcete mať bývanie vždy ako zo škatuľky? Prinášame 5 tipov ako na to

Chcete mať bývanie vždy ako zo škatuľky? Prinášame 5 tipov ako na to

Nemáte čas ani chuť tráviť celé dni upratovaním? Ani nemusíte. Prinášame vám 5 tipov ako mať vždy upratané rýchlo a efektívne bez využitia náročných a drahých riešení.

           1. Každá vec musí mať svoje miesto

Základom poriadku v domácnosti je fakt, že na udržanie dokonalého poriadku musí mať každá vec svoje miesto, kam ju môžete vždy odložiť. Na to potrebujete dostatok odkladacieho a úložného priestoru. Ak ho máte málo, skúste improvizovať. Do špajzy namiesto malých boxov poskladajte krabice na sťahovanie, ktoré stačí riadne označiť a vždy budete vedieť, čo sa v nich nachádza.

Krabice spoločnosti OBALNET sa vyrábajú v rôznych rozmeroch a prevedeniach. Preto si tu ľahko vyberiete veľkosť, tvar i odolnosť materiálu presne podľa vašich požiadaviek. Na skladovanie môžete využiť archivačné kontajnery, alebo tiež poštové krabice či knižné krabice. Na výber máte nespočetné množstvo možností, stačí si len všetko premerať a zvoliť pevnosť krabice podľa typu skladovaných produktov.

V prípade, že potrebujete zväčšiť úložný priestor v obývačke, stačí krabice olepiť dekoračným papierom alebo tapetou a budú pôsobiť ako unikátny dekoračný predmet, a zároveň ako odkladací priestor.

           2. Zbavte sa zbytočností

Pri triedení potrebných a nepotrebných vecí v domácnosti použite pravidlo jedného roka. Ak ste vec na nič nepoužili viac ako jeden rok, ale ju odkladáte na neskôr, zjavne ju nepotrebujete. Tým, že sa zbavíte zbytočností, vytvoríte vzdušnejší priestor, ktorý budem razom vyzerať príjemnejšie a uhladenejšie.

           3. Upratujte postupne podľa plánu

Upratovať celý domov naraz je náročné a vyčerpávajúce. Preto je vhodnejšie nastaviť si rutinu tak, že budete upratovaniu venovať denne 15 minút. Potrebné je vytvoriť si upratovací plán a denne ho plniť. Nemôže sa tak stať, že by vaša domácnosť bola celá rozhádzaná.

           4. Každý deň jedna miestnosť

Aby bol poriadok udržateľný a dokonalý, je vhodné sa každý deň venovať upratovaniu jednej miestnosti. Spraviť poriadok v miestnosti vám nezaberie viac ako odporúčaných 15 minút.

           5. Zapojte všetkých členov domácnosti

Pokiaľ má vaša domácnosť viacero členov, pokojne ich všetkých zapojte do tohto procesu. Každý bude mať svoju úlohy na deň alebo sa môžete v upratovaní striedať. Dôležité je žiadne pracovné dni nevynechávať.

Víkend je čas oddychu, tak prečo by ste ho mali tráviť upratovaním? Robte to rýchlo a efektívne za pár minút denne a nielen víkendy môžete využívať na voľné chvíle s rodinou.