Sunrise Yoga Bratislava je späť

Sunrise Yoga Bratislava je späť

Po úspešnom prvom ročníku Sunrise Yoga Bratislava prichádza v poradí druhá, rozšírená edícia podujatia nielen pre všetkých jogových nadšencov. Už v sobotu 25. mája 2024 bude impozantný priestor bastionu na Bratislavskom hrade hostiť podujatie s názvom Sunrise Yoga Festival Bratislava. Návštevníkov čakajú zážitkové lekcie s uznávanými jogínmi a podnetné workshopy so slovenskými aj zahraničnými odborníkmi na well-being.

 

Sunrise Yoga Festival Bratislava je prvý zo série festivalov z dielne organizačného tímu podujatia Sunrise Yoga Bratislava. Festivalová obdoba akcie prichádza s novým konceptom, špeciálnymi hosťami a neopakovateľnou atmosférou. Začína sa, ako inak, jogou pri východe slnka.

„Hneď po prvom ročníku Sunrise Yoga Bratislava, ktorá sa konala v Slovenskej národnej galérii, sa mnohí zaujímali, kedy si jogu pri východe slnka zopakujeme. O necelý rok neskôr prichádza celodenný festival, na ktorom si budete môcť nielen zacvičiť, ale tiež si vypočuť zaujímavé prednášky a vyskúšať rôzne štýly jogy. Každý, kto by rád načerpal energiu a doprial to najlepšie svojmu telu i duši, je srdečne vítaný,“ hovoria Helena Tomková a Kika Peráčková z organizačného tímu Sunrise Yoga Bratislava.

V sobotu 25. mája sa Bratislavský hrad premení na oázu meditácie a jogových asán. Účastníci podujatia si budú môcť zacvičiť pod vedením obľúbených jogínov, medzi ktorými bude Vanda Sprenger Gallo (pôsobí v Nemecku) či lektori z Čiech - Petra Ďurica, Michal Bednařík Zuzana Klingrová. „Sú to jogíni, ktorých bežne nestretnete v našich slovenských jogových centrách, o to viac však stojí za to ich spoznať. Pripomínam, že lekcie budú zostavené tak, aby ich zvládli jogoví nadšenci každej úrovne,“ vysvetľuje Kika Peráčková, odborný garant festivalu. 

Návštevníci festivalu si budú môcť tiež vypočuť prednášky odborníkov z oblasti zdravého životného štýlu. Na Bratislavský hrad zavítajú MUDr. Boris Bajer, špecialistu na medicínu dlhovekosti, MUDr. Helena Máslová, ktorá sa zaoberá psychosomatikou, vedec a neurogenetik Tomáš Eichler či výživová poradkyňa Silvia Horecká (Terapia jedlom).

Celý festival zavŕši liečivá večerná lekcia jogy skvelej Zuzky Klingrovej, jogovej terapeutky a ajurvédskej špecialistky, ktorá bude spojená s prednáškou. Pri záverečnej šavasane sa účastníci ponoria do „zvukových kúpeľov“ Petra Adesha. Bude to magický zážitok,“ hovorí organizátorka Helena Tomková.

Popularita wellbeingu a jogy na celom svete stúpa. Čoraz viac žien i mužov nachádza pokoj mysle a zdravie tela v tomto druhu cvičenia a zaraďuje ho do svojho životného štýlu. A práve to je podľa zakladateľov hlavným poslaním tohto projektu.

„Na Sunrise Yoga Festivale budeme nielen cvičiť, ale i rozprávať sa, vysvetľovať a hlavne diskutovať na témy, ktoré sa pri snahe o zdravie a praktizovaní  jogy samé vynárajú. Návštevníkov čaká deň nabitý tým najlepším, čo sféra aktívneho životného štýlu ponúka,“ dodávajú organizátorky.

Počas festivalu sa hostia môžu tešiť aj na vysokokvalitné bio a organické jedlá, nápoje z byliniek z čarovných slovenských hôr, výbornú kávu, poctivé čaje a magické kakao.

Viac informácií o podujatí sa dozviete na webe sunriseyoga.sk a vstupenky si môžete zakúpiť v sieti predpredaj.sk.

 

Zdroj foto: sunriseyoga.sk