Štýlové garniže do vašej domácnosti - ktorý typ zvoliť?

Štýlové garniže do vašej domácnosti - ktorý typ zvoliť?

Dokonalosť v domácnosti asi nedocielite nikdy, môžete sa k nej však priblížiť, ak si necháte poradiť ohľadom všetkých možných detailov u vás doma. Zamysleli ste sa niekedy nad okolím vašich okien?

Umiestnenie na stenu alebo strop

Pokiaľ ide o zdobenie a skrášľovanie okien, garniže sa často používajú ako štýlová a funkčná možnosť. Okná v každej domácnosti sú zdrojom denného svetla, no môžu byť aj bránou pre okoloidúcich ľudí, ktorí vám cez ne budú dovnútra nakukovať. Istú dávku súkromia si však určite chcete udržať. Preto je dobré zamyslieť sa nad spôsobom tienenia.

Okrem rozšírených a najviac používaných žalúzií a roliet môžete pokojne prejsť aj na záclony, ktoré umiestnite na garniže podľa vašej preferencie. Garniže sa dajú prispôsobiť rôznym dizajnovým štýlom, od tradičných ozdobných až po minimalistické a moderné.

Okrem priestoru nad oknami (garniže na stenu) ich viete nainštalovať aj na strop pred okno. Tieto koľajnicové garniže predstavujú dekoratívne tyče, ktoré sa inštalujú v mnohých prípadoch nad oknami, aby dodali miestnosti nádych elegancie a mali ste kde pripevniť záclonu či závesy. To urobíte cez rôzne zaujímavé štipce. Na trhu môžete nájsť jednokoľajnicové stropné garniže alebo dvojkoľajničky, ktoré umožňujú zavesenie dvoch vrstiev tienenia, štandardne záclona a záves, a ich plynulý posun pozdĺž koľajnice.

Garniže môžu byť vyrobené z dreva, plastu alebo kovu, pričom sa často prispôsobujú celkovej atmosfére miestnosti, alebo štýlu priestoru. Môžu byť prispôsobené rôznym tvarom a veľkostiam, aby vyhovovali individuálnym preferenciám a požiadavkám zákazníka.

Ktorý typ garniže by ste si zvolili vy?

Začlenením garniží do dizajnu okien možno dosiahnuť celistvý a sofistikovaný vzhľad, ktorý doplní celkový interiérový dekor. Garniže spolu so záclonami pomôžu vytvoriť mierny tieň v interiéri a chrániť dianie doma pred očami zvedavých susedov. Navyše na garniže môžete pripevniť aj ťažšie závesy, ktorými si doma vytvoríte ideálne podmienky a odizolujete sa od vonkajšieho osvetlenia.