Stretnete toho pravého cez ineternet?

Stretnete toho pravého cez ineternet?

Dnešná doba je dobou internetu. Využívame ho skutočne niekedy viac ako je nutné a častokrát si radšej píšeme cez tieto vymoženosti, akoby sme sa mali stretnúť a vidieť sa z očí do očí. Ak máte odvahu, môžete ho využiť aj na to, aby ste so zoznámili so svojou životnou láskou. Ale všetko má svoje pre aj proti.


Ušetríte námahu
Internet je plný zoznamiek, facebooku, twiteru... Internetový spôsob zoznámenia sa stal mimoriadne obľúbený a partnerským vzťahom praje oveľa viac, ako keď sme boli bez neho. Je to iste rýchlejšia forma, ako čakať na to, kým sa náhodou stretnete s niekým na ulici. Tak isto sa dá „objekt“ vystopovať aj cez facebook. „Miro sa mi zapáčil v priateľoch u môjho spolužiaka. Vyzistila som, či má frajerku a keďže bol slobodný, tak sme si vyšli na čaj. Po dvoch hodinách sme si nemali čo povedať a priateľsky sme sa rozlúčili. Ušetrila som kopu čas zháňaním čísla a zisťovaním jeho identity.“ prezrádza Linda, ktorá si s „objektom“ nepadla do oka.

Vytráca sa čaro nepoznaného
Zoznámenie pomocou novodobého internetu je rýchle, a tak prichádzame aj o to čaro neistoty. Pri zoznámení pomocou internetu, kde si píšete o rôznych témach, vám vlastne chýba iba vizuálny obraz, inak sa dozviete všetko hneď. Ak vám dotyčný pošle fotografiu, máte už všetko. Takže na stretnutie prichádzate komplet informovaná. Nehrozí žiadne čakanie na telefonát od neznámeho, náhodné stretnutie a dokonca ani ten moment, keď vám „padne do oka“ bez ohľadu na to, čo o ňom viete. Stráca sa aj staré známe, že JEHO stretneme vtedy, keď to najmenej čakáme a hneď je deň krajší.

Prepíšete sa až ku vzťahu
Pomocou internetu často naviažete priateľstvá a vzťahy s ľuďmi, ktoré by ste za iných okolností len ťažko stretli. Občas postačí len nevinný komentár k fotke ako v prípade Lucky: „S Braňom som sa poznala iba z videnia z kamarátovej oslavy. Až sme sa raz dali do „reči“ kvôli fotkám z oslavy. Odrazu sme si písali častejšie a častejšie, osobnejšie a osobnejšie. Sme spolu už 5 rokov vlastne vďaka internetu.“ Dlhodobé písanie môže ľudí veľmi zblížiť, ak sú naladení na rovnakú nôtu. Môže to byť aj opačne, keď si ľudia vety zle vysvetľujú, alebo vyznievajú úplne inak ako boli pôvodne myslené.

Zahoďte predsudky
Ak máte odvahu môžete si na internetovej zoznamke zarandiť aj s niekým úplne cudzím, pretože nikdy nevieme, kto je na druhej strane. Môžete trošku zneužiť anonymitu a prifarbiť skutočnosti, ktoré ale pri stretnutí aj tak vyjdú na povrch. Štýl písania, forma, vetná skladba, rozmanitosť použitých slov, to všetko si všímame a v našej mysli vytvoria akýsi prvý dojem napriek tomu, že sme sa nikdy nestretli. „Pracovala som v Anglicku. Boli časy kedy som po večeroch zo začiatku sedela doma sama a nikoho nepoznala. Dopisovala som si v komunite „Slováci v Londýne“ s rôznymi ľuďmi. Aj s mojím terajším manželom. Prišlo mi to čudné, že sa chcel stretnúť, ale toľko naliehal, až som súhlasila. Mala som aj dosť obavy, či je to vlastne normálne ísť na také rande. “ hovorí Veronika, ktorá našla lásku za počítačom. Určite nie každý navštevuje zoznamky za účelom hľadania lásky, nájdu sa aj taký, ktorým ide o sex. V tom prípade to funguje iba vtedy, ak narazíte na niekoho, kto je naladený na rovnakú nôtu.

Vhodná forma pre hanblivých
Zoznámenie cez internet môže byť to pravé pre hanblivých, či ostýchavých ľudí. Majú viac času na premyslenie odpovede, sú možno odvážnejší, priamejší, ako by boli pri osobnom stretnutí. Preto sa neupriamujte výlučne iba na tento druh komunikácie. Neskôr môže prísť problém v nadväzovaní normálnych vzťahov. Všetko má svoje hranice.


Ak sa rozhodnete nájsť si partnera cez internet, mali by ste mať takmer bezchybnú gramatiku, pretože nikdy neviete, kto sedí na druhej strane a niekedy vás môže odradiť aj jednoduché: „Rád by som ti poslal kiticu alebo povestné Mylujem ťa.“

Autor: Janka Radimáková