ŠTARTUJE JESENNÝ TRNAVSKÝ RÍNEK

ŠTARTUJE JESENNÝ TRNAVSKÝ RÍNEK

Sobotný deň 14. októbra bude v Trnave patriť obľúbenému Trnavskému rínku, konkrétne jeho jesennej verzii. Návštevníci tohto komunitného trhu nájdu v historickom centre mesta vyše 135 lokálnych výrobcov a remeselníkov. Pripravený je aj kultúrny program s bohatými sprievodnými akciami.

Trnavský rínek, na ktorom vyše stovka predajcov každoročne ponúka svoje umenie i výrobky, bude prebiehať od 9.00 do 17.00 h. na Kapitulskej ulici a na Námestí sv. Mikuláša v Trnave.

„Jeseň je obdobím, kedy sa pomaličky chystáme na zimné mesiace, zásobíme svoje špajzy zeleninou i ovocím, pritom však túžime využiť posledné teplejšie dni na stretnutia či inšpiratívny nákup so šálkou čerstvej kávy v rukách. Všetko to dotvára krásne miesto, akým je Kapitulská ulica a priľahlé námestie v centre historického jadra Trnavy. Presne tieto hodnoty reprezentujú Trnavský rínek a jeho jesennú edíciu sme prispôsobili lokálnym hodnotám a nášmu regiónu,“ hovorí Matúš Hlinčík, riaditeľ neziskovej organizácie Bronco, ktorá je organizátorom podujatia.

Celý rok v znamení oslavy desaťročnice

Tento rok oslavuje Trnavský rínek svoju desaťročnicu, počas ktorej môžu návštevníci podporovať lokálnych predajcov. V predajných stánkoch nájdu pestrú ponuku potravín, čajov, sirupov, vína, nebude chýbať remeselná pekáreň či dobré zákusky. Ľudia sa môžu opäť tešiť na lokálnych výrobcov oblečenia, doplnkov, jesenných vencov, ale aj na predajcov z antikvariátov.

Tradične je súčasťou rínku aj hudobný program, na pódiu napríklad vystúpi rómska kapela Gypsy Elegance z Trnavy a rovnako Kapitulskú ulicu rozozvučí pražské folk-popové duo Mladé perspektívni ryby.

Divadielka, pouliční umelci a workshopy


Pre najmenších návštevníkov Trnavského rínku organizátori pripravili dve divadielka pod gaštanmi pri Arcibiskupskom paláci. Kapitán Kotvička z divadla Agapé bude s deťmi hľadať najväčší poklad na svete o 11:00 h. a popoludní o 15:00 h. to budú Rómske rozprávky - zážitkové divadelné predstavenie so živou hudbou, netradičnými bábkami i posolstvom, ktoré na Trnavský rínek príde zahrať DivadloSpozaVoza.

V parku na Kapitulskej ulici budú počas dňa tvorivé dielne a maľovanie na tvár pre deti a takisto aj výtvarné workshopy. Pre nadšencov histórie bude k dispozícii prehliadka s kunsthistoričkou Emíliou Valachovičovovou, ktorá domácich i turistov prevedie krásnymi uličkami centra mesta o 14:00 h. Návštevníci budú mať zároveň možnosť nahliadnuť do kostnice za Bazilikou sv. Mikuláša.

„Organizátori jesenného Trnavského rínku pri výbere predajcov tentokrát kládli ešte väčší dôraz na ich lokálny či regionálny pôvod. Teší nás, že toto podujatie si za desať rokov svojej existencie získalo veľkú priazeň nielen domácich, ale aj návštevníkov z iných miest,“ hovorí Alexander Prostinák, výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Viac informácií o podujatí: https://www.facebook.com/TrnavskyRinek/?locale=sk_SK
Zdroj foto: Trnavský rínek

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Otváracie hodiny TIC nájdete na http://bit.ly/TuristickeInformacneCentrum

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

Tešíme sa na vás v Regióne Trnava!

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky.