Špagety Carbonara

 

  • 1 balíček špagiet
  • 4 vajíčka
  • 150 g  mäsovej slaniny 
  • strúčik cesnaku
  • 100 g parmezánu
  •  maslo
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie
Špagety uvarte podľa návodu na obale v slanej vode. Medzitým si pokrájajte slaninu na malé kocky, nastrúhajte parmezán a rozšľahajte vajíčka. V hlbokej panvici rozohrejte maslo s olivovým olejom a osmažte na ňom slaninu. Môžeme pridať 1-2 strúčiky nadrobno pokrájaného cesnaku. Pridajte odkvapkané špagety, poriadne premiešajte, stiahnite horák na najmenší stupeň a prilejte rozšľahané vajíčka. Všetko dôkladne premiešajte. Nakoniec primiešajte polovicu nastrúhaného parmezánu, soľ a korenie. Opäť dôkladne premiešajte
Servírujte horúce posypané zvyšným syrom, ozdobené lístkom bazalky.