Šošovica na kyslo
  • 10.10.2015

Šošovica na kyslo

Ingrediencie:

  • 400 g šošovice

  • 70 g cibule

  • 80 g masti

  • 10 g hladkej múky

  • soľ

  • ocot​

Postup:

  1. Šošovicu preberieme, dôkladne umyjeme a namočíme do studenej vody na približne 2 hodiny.

  2. Po namočení ju varíme v tej istej vode, v ktorej bola namočená.

  3. Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a opražíme dozlata na polovici masti.

  4. K opraženej cibuli pridáme hladkú múku, krátko opražíme a túto zmes pridáme k šošovici.

  5. Za stáleho miešania dovaríme šošovicu do mäkka.

  6. Dochutíme soľou a octom podľa chuti a ešte krátko povaríme.

  7. Podávame so sázenými vajcami.​

 

Zdroj foto: freepik