Problémy so spánkom. Aj vy ich máte?

Problémy so spánkom. Aj vy ich máte?

Problémy so spánkom má rok čo rok čoraz viac ľudí, či už malých detí, alebo dospelých. Ak už dlhšiu dobu pozorujete, že spánok už nie je to, čo býval, mali by ste si prečítať nasledujúce pomerne užitočné riadky, v ktorých sa dozviete, ako odstrániť problémy so spánkom. Jednoduché, ale zato overené triky z praxe.

Púšťajte do spálne čerstvý vzduch


Nie vtedy, keď sa chystáte spať, ale vždy ráno potom, ako vstanete. Povedzme si úprimne, ráno je najčerstvejší vzduch a práve vtedy by sme mali pustiť do svojej spálne, ale aj do celej domácnosti čerstvý vzduch. Dávajte si ale pozor – nevetrajte dlhšie ako desať minút a buďte vždy poblízku, aby ste v prípade nízkeho tlaku a dymu mohli okná opäť zavrieť. Nestojte však pri otvorenom okne. Ochoreli by ste.

Nový matrac a možno aj nová posteľ

Problémy so spánkom môžu súvisieť aj s problematickým matracom a posteľou. Máte vyležaný matrac alebo tvrdý? Aj to môže byť problém. Odborníci tvrdia, že ak ste ťažší, mali by ste mať tvrdý matrac a naopak ak ste ľahší, mali by ste mať mäkší matrac. Ideálne je, aby ste mali matrac na mieru. Bude prispôsobený vašim spánkovým zvykom a nebude zaťažovať vašu chrbticu.

Medzi najideálnejšie rozmery matracov radíme matrace 200 x 90, 195 x 85 alebo 200 x 140.

Neprekurujte spálňu

Spálňové priestory by nemali byť príliš prekurované, pretože príliš horúci vzduch vám spôsobuje vysychanie slizníc. Aby ste sa vyspali doružova a doplnili si energiu, udržiavajte si v spálni tak maximálne 18-20ºC. V obývačke si môžete dovoliť mať krbové vložky, ktoré miestnosť príjemne vyhrejú. Spálňu však udržiavajte chladnejšiu.