Prečo sa drevorezba opäť dostala na výslnie a čo nám ponúka?

Prečo sa drevorezba opäť dostala na výslnie a čo nám ponúka?

Drevo je prvok v bytovom dizajne, ktorý je skutočne nesmrteľný. Unikátne kúsky z masívneho dreva vnášajú do priestorov originalitu či už ide o rustikálny, urbanistický alebo moderný štýl. Drevo je navyše zdravé, takže jeho umiestnením v interiéri, v podobe nádhernej drevorezby, prospievate aj svojmu telu. Drevorezba sa čím ďalej tým viac preferuje v rôznych prevedeniach a na všetkých typoch nábytku.

Viete čo všetko môžete od nej očakávať?

Nadčasovosť štýlového spracovania dreva

V interiérovom dizajne sa často skloňuje pojem nadčasovosti, ktorý označuje dizajnové kúsky ladiace do každého časového obdobia či štýlu. Sú to jednoducho doplnky či časti nábytku, ktoré nestarnú a akoby nikdy nevyjdú z módy. A tak je to aj s drevorezbárskymi doplnkami. Či už ide o gravírovanie na stole alebo o netradičné spracovanie dreva do 3D obrazu, drevorezba je vždy zaujímavá. Veď kto by si nepamätal na dreveného hojdacieho koníka zo stolárskej dielne starého otca?

Originalita drevorezby ukrytá v krásnych detailoch

I keď typizovaná výroba má svoje výhody, originalita sa spája najmä s produktami umeleckého stolárstva. Každý kúsok vyrobený na mieru je totiž unikátom, ku ktorému by ste ťažko hľadali na vlas rovnaký produkt. Pokiaľ máte teda radi výnimočné doplnky, ktoré nikde inde nenájdete, drevorezba je pre vás to pravé. Navyše, ak máte vlastný nápad na originálny kúsok, dielo tak bude niesť v sebe aj kúsok vašej duše.

Dlhovekosť nevšednej krásy

Pokiaľ sa o drevo správne staráte, nevystavujete ho dlhodobo dažďu či iným nepriaznivým podmienkam, tak dokáže existovať a robiť vám svojou nevšednou krásou radosť vo skvelej forme celé desaťročia. Či už si z drevorezbárskej dielne prinesiete unikátne sošky alebo krásne vyrezávané drevené tienidlá na lampy, môžete si byť istí, že vás budú tešiť svojím vzhľadom dlhé roky. A je dosť možné, že ďalšie desaťročia budú ešte tešiť vaše deti.

Prírodný prvok pre príjemný pocit

Prírodné prvky vnášajú do priestoru teplo domova. Ak si spomeniete na príjemný pocit praskajúceho ohníka v kozube na zimnej chate, presne tak pôsobia na vaše naladenie prírodné prvky vo vašej domácnosti. Preto, ak máte radi pokojnú rodinnú atmosféru a hrejivý pocit, mali by ste svoj domov obohatiť o drevorezbárske kúsky.

Drevorezba je umenie, ktoré ocení nielen umelec, ale poteší aj oko bežného laika. Aký kúsok by ste chceli mať doma vy?

Zdroj obrázku: Kurt Vansteelant / Shutterstock.com