Pozývame Vás na 2. premiéru sezóny 2023/2024 v TICHO a spol.

Pozývame Vás na 2. premiéru sezóny 2023/2024 v TICHO a spol.

Slovenská premiéra amerického národného bestselleru, z ktorého sa predali štyri milióny kópií a stal sa trhákom aj na Off-Broadway.

 

 

6., 7. a 8. apríla o 19.00 Krásne maličkosti

6., 7. a 8. apríla o 19.00 Krásne maličkosti

Podľa knihy Cheryl Strayed: Tiny Beautiful Things. „Aj k vám budem otvorená. A nahá. Ukážem vám svoje bolesti, svoje prednosti a urobím všetko, čo je v mojich silách, aby som vám ponúkla svoju najlepšiu, drsnú, milú a občas protirečiacu si radu,“ píše anonymná Sugar všetkým čitateľom svojho online stĺpčeka, ktorí sa na ňu obracajú so svojimi najväčšími tajomstvami a trápeniami. Drahá Sugar, čo majú všetci stále s tou láskou? Drahá Sugar, môžem odpustiť sám sebe? Drahá Sugar, ako mám ísť ďalej? Drahá Sugar, kto si?! Z obyčajnej matky dvoch detí s dlhmi a hypotékou sa stáva zo dňa na deň terapeutka, spočiatku neistá a opatrná, až si svojím obrovitánskym srdcom získa každého – aj diváka tohto predstavenia. Skutočný príbeh americkej spisovateľky Cheryl Strayed, ktorá sa „drahou Sugar“ stala v roku 2010 v online literárnom časopise. Hoci sama nikdy skutočnou terapeutkou nebola, v priebehu dvoch rokov pomohla mnohým ľuďom svojou obyčajnou, až surovou úprimnosťou, vychádzajúc z vlastných životných skúseností – dobrých aj zlých. Svoju skutočnú identitu odhalila v roku 2012.

 

 

 

Réžia: Robo Horňák

Autor: Nia Vardalos

Preklad: Miroslava Košická

Dramaturgia: Katarína Želinská

Scénografia: Jakub Branický

Hudobná spolupráca: Róbert Tišťan

Hrajú: Judita Hansman, Sandra Lasoková/Fany Horváthová, Ivan Martinka, Jerguš Horváth

 

Vznik inscenácie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia ako hlavný partner projektu.

Aktivity Ticho a spol. z verejných zdrojov podporili Fond na podporu umenia ako hlavný partner projektu, Nadácia mesta Bratislava, BRDS a Bratislava Staré Mesto.

 

Zdroj foto: tichoaspol.sk