P. Hammel a Prúdy oslavujú 60 rokov na scéne

P. Hammel a Prúdy oslavujú 60 rokov na scéne

Československá legenda Pavol Hammel oslávi tento rok so svojou kapelou Prúdy neuveriteľných 60 rokov na hudobnej scéne. Fanúšikovia sa môžu tešiť na koncertné turné, aj reedíciu albumu LP a CD albumu „Pavol Hammel a Prúdy“ z roku 1970. P. Hammel bude s aktuálnou zostavou Prúdov, vrátane Fera Grigláka, koncertovať už koncom apríla.

 

Pavol Hammel a Prúdy – 60 rokov legendy
24. apríl – Košice / 25. apríl – Humenné / 26. apríl – Bardejovské Kúpele / 27. apríl – Prešov /

28. apríl – Lučenec / 30. apríl – Banská Bystrica / 17. máj – Trenčín / 18. máj – Smižany /

19. máj – Liptovský Mikuláš / 29. júl – Pezinok / 3. august – Stropkov / 15. august – Trstená /

16. august – Kapušany pri Prešove

pre nové termíny koncertov sledujte www.pavolhammel.sk

 

Pavol Hammel založil skupinu Prúdy ako šestnásťročný, v roku 1963, ich prvou skladbou bola pieseň „Spievam si pieseň“, prvým albumom bola nahrávka Zvoňte zvonky. Ku kapele sa už 2 roky po vzniku pripojil aj fenomenálny Marián Varga, hrávala v nej aj legendy Fedor Frešo, v skupine sa vystriedala takmer celá slovenská hudobnícka elita vrátane Fera Grigláka, ktorý s P. Hammelom koncertuje dodnes. Kľúčovými osobami boli pre P. Hammela a Prúdy aj textári Boris Filan a Kamil Peteraj.

 

V súčasnosti Prúdy fungujú ako voľné zoskupenie hudobníkov, na aktuálnom turné budú na pódiu vedľa P. Hammela a gitaristu Fera Grigláka hrať aj Anton Jaro na basgitare, klávesák Peter Preložník a na bicie Róbert Rist. Na koncertne odznejú aj skladby z hudobnej dielne F. Grigláka a skupiny Fermáta – Huascaran a Spomienka na Amsterdam. Spestrením koncertov bude aj vystúpenie muzikálovej speváčky a herečky Mirky Partlovej na západe Slovenska a na východe to bude finalistka súťaže Superstar 2021 Katarína Stohrová.

 

"...čo k tomu dodať," hovorí Pavol Hammel, "všetci sa tešíme a zahráme výber toho najlepšieho čo skupina vytvorila a nahrala za celý čas svojej existencie, medzi inými aj hity ako Zvoňte zvonky, Koče plné ruží, Medulienka, Princezná zlatovláska, Nepoviem ti dovidenia, Podnájom, Mladosť, Dnes už viem, Učiteľka tanca, Cirkus Leto, Kamalásky, Keď odchádza kapela ..." 

 

Bližšie informácie o koncertoch a predaji vstupeniek nájdete na www.pavolhammel.sk.

Zdroj foto: www.pavolhammel.sk.