Pomôcky, ktoré zabránia vtáctvu, aby hniezdilo na vašej fasáde

Pomôcky, ktoré zabránia vtáctvu, aby hniezdilo na vašej fasáde

Všemožne sa snažíte, aby vtáctvo nehniezdilo a nepoškodzovalo vašu fasádu, lenže doteraz sa vám nepodarilo nájsť riešenie na túto situáciu? Poradíme si, čo vám pomôže raz a navždy skoncovať s hniezdením vtáctva na vašej fasáde.

Igelit

Máte ho doma, ale aj tak vám zatiaľ nenapadlo ho použiť? Igelit, resp. igelitové vrecká skúste nastrihať na drobné pásiky, ktoré polepíte na miesta, kde bežne vtáctvo stavia hniezda. Odporúčame vám tieto igelitové pásiky lepiť lepšou páskou, najlepšie tou technickou. Tá vydrží podstatne dlhšie ako klasická lepiaca páska, ktorú sme využívali v škole/ v kancelárii a pod. Práve zvuky, ktoré vydáva igelit, odradia vtáctvo, aby si stavalo hniezda na vašej fasáde.
O to viac by ste sa mali snažiť zabrániť vtáctvu v hniezdení, ak máte na dome ten najmodernejší zrubový obklad.

Hroty proti vtákom

Druhou pomôckou sú hroty proti vtákom. Táto ochrana proti vtákom nie je životunebezpečná. Má za úlohu vtáctvo len odradiť od hniezdenia a nie ho zraniť. Hroty proti vtákom zvládnete namontovať na fasádu a na rímsy aj vy. Stačí len odpozorovať, na ktorých miestach by vtáctvo chcelo hniezdiť.

Hroty proti vtákom rozdeľujeme na:

1. Hroty proti lastovičkám,

2. hroty proti holubom.

Vybrať si môžete ktorýkoľvek z týchto typov. Samozrejme, záleží od toho, ktorý druh vtáctva hniezdil, resp. chce hniezdiť na vašej fasáde. Hroty sa na fasádu lepia pomocou špeciálneho lepidla, ktoré si samozrejme môžete automaticky zakúpiť spolu s hrotmi. Hroty sú vhodné na ktorýkoľvek povrch – do ríms, strešných podhľadov, do žľabov. Sú naozaj veľmi lacné a navyše, dostanete k ním niekoľkoročnú záruku pre každý prípad. Ak vás takéto hroty zaujali, odporúčame vám nazrieť na stránku hroty.sk. Nájdete tam všetky typy hrotov, ktoré sme si vyššie spomínali.