Kúpeľňa – miestnosť, ktorá si zaslúži najviac našej pozornosti

Kúpeľňa – miestnosť, ktorá si zaslúži najviac našej pozornosti

Plánujete rekonštrukciu kúpeľne a aktuálne ste len v štádiu hľadania inšpirácií? Ak áno, prečítajte si náš príspevok, v ktorom vám poradíme, ako si kúpeľňu zariadiť, aby aj po rokoch spĺňala všetky vaše požiadavky.

Dajte si vytvoriť vizualizáciu kúpeľne

Na začiatok by sme vám radi odporučili, aby ste popri plánovaní rekonštrukcie tejto miestnosti mysleli aj na vytvorenie 3D vizualizácie kúpeľne. Získate ako-takú predstavu, ako bude daná miestnosť po zariadení vyzerať skôr, ako si zariadenie celej kúpeľne objednáte a doveziete domov. Vizualizácia kúpeľne je veľmi potrebná, nakoľko pomáha odhaliť nedokonalosti v zariadení kúpeľne a umožňuje tak majiteľom domu urobiť určité zmeny ešte skôr, ako sa daná rekonštrukcia zrealizuje.

Využite každý priestor

Ak nemáte veľkú kúpeľňu, ale chcete mať luxusnú kúpeľňu, nebojte sa využiť každý jeden voľný priestor. Odporúčame vám vyberať taký kúpeľňový nábytok, ktorý je vyrobený z odolnej MDF dosky. V menšej kúpeľni oceníte závesné skrinky v prírodných farbách. Už dávno nie je pravidlo, že v luxusnej kúpeľni musíte mať len modrú farbu. Pokojne si môžete vyberať nábytok s prírodnými prvkami – s drevom. Rozhodne ale využite každý voľný priestor a kúpeľňu oživte nejakou rastlinkou.

Vysoká vlhkosť

Kúpeľňa je neustále vystavovaná veľkému množstvu pary. Vlhkosť stúpa a ak chceme zachovať kúpeľňu aj po rokoch zachovalú, nesmieme zabúdať na pravidelné vetranie. Dôležitý je aj výber škárovacej hmoty. Medzi dlaždicami a obkladačkami sa vie objaviť pleseň, preto ak vám môžeme odporučiť, vyberajte si kvalitnú vodoodpudivú škárovaciu hmotu.

Kúpeľňové predložky

Sú síce veľmi potrebné, ale sú zdrojom infekcií. Hromadí sa v nich vlhkosť, baktérie, čiastočky prachu a ak ich nebudete pravidelne čistiť, môžu vám spôsobiť nemalé problémy. Dôležité je aj pri výbere zvážiť, či sú farebne vhodné do vašej kúpeľne. Odporúčame vám vyhľadávať kúpeľňové predložky s pogumovanou spodnou stranou. Pogumovanú spodnú stranu oceníte nielen na kúpeľňovom koberci, ale aj na detskom koberci v detskej izbe vášho dieťaťa.