POD SMOLENICKÝM ZÁMKOM BUDE V SOBOTU LETNÝ FESTIVAL MEDOKVAS

POD SMOLENICKÝM ZÁMKOM BUDE V SOBOTU LETNÝ FESTIVAL MEDOKVAS

 Podujatie plné medových nápojov a hudby bude v sobotu 19. augusta hostiť medovinárstvo pod Smolenickým zámkom. Návštevníci si budú môcť vychutnať popoludnie v príjemnej atmosfére včelárskej záhrady s možnosťou ochutnať rôzne druhy medových nápojov alebo absolvovať prehliadku výroby.

Lokálny festival medu a medoviny Medokvas odštartuje svoju letnú verziu v sobotu 19. augusta o 15:00 h.
„Hostia budú môcť ochutnať mnoho druhov medoviny, medových nápojov, medový burčiak, tri medové pivá, radler i sajder, či výborné limonády a miešané drinky z našich produktov. Medzi obľúbené letné novinky patrí napríklad aj naše medové Frizzantino,“ hovorí Klára Kudláčová z medovinárstva Včelovina a dodáva, že „každý návštevník si môže vybrať medový nápoj podľa vlastnej chute.“

Podujatie bude sprevádzať živá hudba v podaní Funny Fellows a Duo Live Guitars. Areál medovinárstva je spolu s Medovou kaviarňou celoročne prístupný návštevníkom. Organizátori ho ale pri príležitosti Letného Medokvasu špeciálne prispôsobili tak, že tu návštevníci nájdu okrem stálych atrakcií aj farebný tunel, drevené sudy pomaľované miestnymi umelcami - Barrel art gallery a rôzne ďalšie vizuálne prvky, ktoré znázorňujú život včiel.

„Pripravili sme aj program pre deti, ktoré si festival a včelársku záhradu môžu tiež užiť naplno. Zároveň každý návštevník dostane pohár s úplne novým dizajnom na ochutnávky medových nápojov, čím predchádzame zbytočnému odpadu,“ dodáva Klára Kudláčová.

Počas soboty nebudú chýbať food trucky a stánky s jedlom ako burgre, francúzske palacinky, buchty, halušky, vegetariánske pochúťky či bezlepkové tacos. Návštevníci budú môcť absolvovať náučné prehliadky Včelárskej záhrady a výroby medoviny počas sobotného popoludnia aj večera.

„Festival medových nápojov už deviaty rok navštevuje množstvo návštevníkov, ale aj náhodných turistov, ktorí prišli spoznávať Smolenický zámok alebo Jaskyňu Driny,“ hovorí Alexander Prostinák, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.  

Počas letných prázdnin premáva v Smoleniciach bezplatná kyvadlová doprava Smolenická fčela každú sobotu a nedeľu. „Začiatok jázd je o 10:10 h. zo železničnej stanice v Smoleniciach a jednou zo zastávok je aj medovinárstvo Včelovina, takže tu návštevníci festivalu môžu vystúpiť,“ dodáva Alexander Prostinák. Posledná Smolenická fčela odchádza z parkoviska Jahodník späť na železničnú stanicu o 19:30 h.

Vstupenky na Letný Medokvas sú dostupné v predpredaji na stránke www.vcelovina.sk a bude možné si ich zakúpiť aj priamo na mieste. Výťažok z podujatia bude už tradične použitý na rozvoj Včelárskej záhrady.
Miesto a čas konania festivalu Letný Medokvas 2023:

Areál medovinárstva Včelovina, Továrenská 10A, Smolenice od 15:00 do 21:00 h.

Vstupenky v predpredaji na www.vcelovina.sk:
pre dospelých 5€ (vrátane 2€ kupónu na nákup nápojov a skleneného pohára v hodnote 2,9 €)
deti od 6-18 rokov symbolické 1€.
Vstupné na mieste: pre dospelých 7€ (vrátane 2€ kupónu na nákup nápojov a skleneného pohára v hodnote 2,9 €).



Zdroj foto: Včelovina

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Otváracie hodiny TIC nájdete na http://bit.ly/TuristickeInformacneCentrum

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

Tešíme sa na vás v Regióne Trnava!

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky.