Po tuhom boji výhra s corgoňmi

Po tuhom boji výhra s corgoňmi

Domáci začali zápas aktívne a na súpera vybehli. Hneď v prvom striedaní mal gól na hokejke Mertel. Po ňom neuspel v jasnej pozícii ani Melichárek. Onedlho sa Chylo preštrikoval cez štyroch brániacich hráčov, ale jeho strelu vychytal Valent. Na konci tretiny neuspel Saliji a prišiel trest. Necelú polminútku pred koncom Chrenkovu strelu vyrazil Tomek pred voľného Kováčika, ktorý doklepol puk do siete.
Piešťany vedúci gól zaskočil a na začiatku druhej tretiny mali viac šancí Nitrania, ale Segľa nepochopiteľne prestrelil prázdnu bránu po Jokilovej dobrej práci. Domácich tento moment nakopol a okamžite pridali. V presilovke Valenta neprestrelil Otčenáš, ale zastúpil ho Haring, ktorý rozjasal domáce publikum. Okamžite mohol druhý gól pridať Melichárek, alebo Otčenáš, ani jeden z nich nebool úspešný. A tak prišla opäť Haringova chvíľa, keď ho vynikajúco našiel Henrich Ručkay a havrani išli do vedenia. To im však mohol zobrať Tománek na samom konci druhej tretiny, ale v presilovke trafil len do Tomeka.
Tretiu tretinu začali lepšie hostia. Mašlonka sám pred Tomekovou bránou ale nedokázal v jasnej pozícii dostať puk do brány. To sa ale podarilo Tománkovi po strele z otočky, ktorá sa ešte odrazila od brvna a bolo 2:2. Piešťany ale túžili zvíťaziť, mali šance a nakoniec aj skórovali. V hre 4 na 4 našiel Lintner na modrej čiare Haringa, a ten tvrdou strelou prekonal Valenta a Piešťany opäť viedli. Nitru mohol spasiť Stümpel, ale jeho strelecký pokus nebol dosť dobrý na to, aby Tomeka prekonal. To sa Nitranom nepodarilo ani v záverečnej power-play a v Piešťanoch prehrali.
 
Milan Klement, tréner ŠHK 37 Piešťany: \"Prvá tretina bola veľmi dobrá, ale v závere sme dostali gól, v druhej tretine sme zápas ale otočili a rozbehli sme sa. V poslednej tretine vyhral trpezlivejší a chuť po výhre bola na našej strane väčšia.\"
 
Antonín Stavjaňa, tréner HK Nitra: \"Dnes sme začali s rešpektom, domáci si vytvorili tlak, ale vďaka Valentovi sme ho ustáli. Domáci na dvakrát otočili, čo bola veľká škoda. Na našej strany boly chyby v obrane a v útoku chýbalo viac dravosti. Nevytvorili sme si žiadne protiútoky, čo dnes rozhodlo.\"
 
ŠHK 37 Piešťany - HK Nitra 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
Góly: 27., 34., 54. Haring - 20. Kováčik, 47. Tománek
 
ŠHK 37 Piešťany: Tomek - Urban, Brňák, Drgoň, Filip, Cuník, Bučka, Hruška, Lintner - Stupka, Mertel, Melichárek, Ručkay J., Otčenáš, Ručkay H., Chylo, Peško, Haring, Jánoš, Nemec, Saliji
 
HK Nitra: Valent - König, Bača, Vosátko, Ordzovenský, Rais, Trefný, Árvay, Podstavek - Jokila, Chrenko, Segľa, Tománek, Stümpel, Kováčik, Pupák, Hamrák, Mašlonka, Kadura, Bene, Kmeč
 
 
(sd)