Otvorenie včelárskej sezóny v Dolnej Krupej

Otvorenie včelárskej sezóny v Dolnej Krupej

Slávnostné otvorenie včelárskej sezóny bude v obci Dolná Krupá v sobotu 4. mája. Na návštevníkov čakajú ochutnávky medoviny i bohatý kultúrny program. Novinkou bude posilnená kyvadlová doprava, ktorá turistov odvezie na trase Trnava - Dolná Krupá. Jazdiť bude aj počas ďalších väčších akcií, ktoré sa v obci budú konať v lete a na jeseň.

Program Otvorenia včelárskej sezóny v Medolandii sa začne v sobotu 4. mája o 10:00 h. aktivitami pre všetky vekové kategórie.

„Snaživé včely sú symbolom prichádzajúcej jari. Hlavná myšlienka nášho posolstva, ktoré chceme ukázať najmladším návštevníkom, je život včely, a to prostredníctvom zábavnej hry Včeličkovo a rozličných tvorivých dielní. Rovnako sa zabavia pri maľovaní na tvár a budú môcť sledovať ukážky z včelieho života, čo im umožní lepšie pochopiť tento fascinujúci svet,“ pozýva na podujatie Katarína Hanicová z medovinárstva Apimed.

Dospelí návštevníci sa môžu tešiť na degustácie svetovo oceňovaných odrodových medovín z produkcie Apimedu, na ochutnávky medov a najrôznejších včelích produktov. V areáli Medolandia sa hostia budú môcť vydať na prechádzku po náučnom chodníku, na ktorom sa dozvedia o histórii včelárenia a tiež si budú môcť prezrieť výstavu súčasného moderného včelárstva.

Vstupenku na podujatie je možné si zakúpiť na stránke tootoot.fm v cene 3 eurá alebo osobne na mieste za 4 eurá. Deti do 15 rokov majú vstup zdarma.

K dispozícii bude aj kyvadlová doprava

Počas väčších podujatí v Dolnej Krupej budú môcť návštevníci využiť bezplatnú dopravu s názvom Krupanská fčela. Tá zabezpečí pravidelnú prepravu zo železničnej stanice v Trnave do obce a naspäť.

„Krupanská fčela poslúži pri najväčších obecných podujatiach ako motivácia k návšteve, a to či už turistických cieľov alebo spomínaných akcií, a zároveň bude možnosťou vyraziť na výlet bez osobného auta,“ dodáva Alexander Prostinák, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism

Počas Otvorenia včelárskej sezóny, v sobotu 4. mája, Krupanská fčela vyzdvihne cestujúcich na trnavskej vlakovej stanici o 10:00 h. a 14:00 h. a odvezie ich do Dolnej Krupej, priamo k budove Medolandie. Návrat z Dolnej Krupej do Trnavy bude o 14:30 h. a 17:30 h.

Prehľad akcií v Dolnej Krupej, kedy bude premávať Krupanská fčela:

  • 4. máj: Otvorenie včelárskej sezóny
  • 1. jún: Otvorenie ružiarskej sezóny
  • 29. jún: Letný Medolandiafest
  • 7. september: Rozárium hudby
  • 21. september: Jesenný Medolandiafest
  • 12. október: Medobranie Dolná Krupá

 

Zdroj foto: Región Trnava, Medolandia