Oáza pokoja: Užite si chvíľku pre seba  v štýlovej kúpeľni

Oáza pokoja: Užite si chvíľku pre seba v štýlovej kúpeľni

Kúpeľňa je predovšetkým funkčnou miestnosťou, od ktorej požadujeme, aby skvele plnila svoj účel. Pre väčšinu z nás je ale aj oázou pokoja. Po náročnom dni si v horúcom kúpeli alebo pod prúdom sprchy môžeme usporiadať myšlienky, zrelaxovať sa a naladiť na spokojný spánok. Aj preto je dôležité, aby bola miestnosť nielen funkčná, ale aby sme sa v nej aj cítili dobre. Či už máte radi škandinávsky štýl alebo rustikálne priestory, v ASKO - NÁBYTOK určite nájdete to pravé vybavenie pre vašu novú kúpeľňu.

 

Chcete začať svoj deň v krásnej kúpeľni a večer si ísť oddýchnuť do oázy pokoja? Nemusíte ísť do kúpeľov, aby ste si tento zážitok mohli dopriať. Modernú kúpeľňu môžete mať aj u seba doma, a to aj v priestoroch, kde je potrebné premyslieť každý centimeter. Pri výbere kúpeľňového nábytku musíte samozrejme dbať predovšetkým na vhodné rozmery, ktoré pasujú do vašej kúpeľne. „Veľmi obľúbený je závesný kúpeľňový nábytok, ktorý neprekáža pri pravidelnej údržbe miestnosti. Priestor vďaka tomu pôsobí vzdušne a je opticky väčší,“ komentuje vybavenie kúpeľne Andrea Štěpánová, marketingová riaditeľka spoločnosti ASKO – NÁBYTOK.

 

Úložné priestory hrajú v kúpeľni prím

 

K tomu, aby ste sa v novej kúpeľni cítili skvele, rozhodne prispeje aj správna organizácia. Slúži totiž často nielen ako miesto na každodennú hygienu, ale ukrýva aj veci na upratovanie, práčku alebo kôš na bielizeň. Preto je potrebné, aby každá vec mala svoje miesto a neprekážala tam, kde sa pravidelne pohybujete pri vašich ranných či večerných rituáloch. Prípravky a vybavenie, ktoré nepoužívate príliš často, môžete uschovať vo vyšších policiach skrine v úložných košoch alebo boxoch. Veci každodennej potreby naopak uskladnite čo najbližšie k miestu, kde ich budete využívať. Kefka, pasta alebo mydlo preto majú svoje miesto čo najbližšie k umývadlu. Na ich uloženie môžete využiť praktické nádoby, ktoré zároveň pekne doplnia celkové farebné ladenie interiéru. Dajte však pozor, aby týchto vecí neležalo v okolí umývadla príliš veľa, priestor potom pôsobí ako zahltený a neusporiadaný.

 

Bokom v kúpeľni rozhodne nestoja ani textílie. Bez uterákov, osušiek alebo kúpeľňových predložiek sa skrá

tka nezaobídete. „Ich farbu môžete zladiť s odtieňmi použitými v kúpeľni, priestor tak bude pôsobiť viac harmonicky. Určite tiež nezabúdajte na pravidelnú údržbu kúpeľne aj kúpeľňového textilu. Vďaka tomu sa v nej stále budete cítiť dobre

a tešiť sa na chvíle pohody a relaxácie vo vašej novej kúpeľni,“ radí Andrea Štěpánová, marketingová riaditeľka spoločnosti ASKO – NÁBYTOK.

Zdroj foto: asko nábytok,freepik