Navštívte turčianske kúpele a pocíťte liečivú silu ich minerálnej vody

Navštívte turčianske kúpele a pocíťte liečivú silu ich minerálnej vody

Oddych si každý predstavujeme inak. Pre niekoho je to celodenné ničnerobenie na krásnej pláži, niekto naopak vyhľadáva aktívnejší oddych, napríklad v podobe vysokohorskej túry, či objavovania historických pamiatok.

Nadpriemerne liečivá termálna minerálna voda

A čo takto relax v krásnych luxusných kúpeľoch? Takým niečim tiež veľa ľudí nepohrdne. Obzvlášť, ak ide o kúpele v Turčianskych Tepliciach, v ktorých si môžete dopriať priam kráľovský oddych.

Pobyt v kúpeľoch je však v prvom rade o liečivých procedúrach, ktoré nám môžu pomôcť s rôznymi zdravotnými problémami. Aj turčianske kúpele ponúkajú veľké množstvo rôznych typov procedúr.

Ako to už v kúpeľoch býva zvykom, hlavnou kategóriou sú procedúry spadajúce pod vodoliečbu, pri ktorých sa využívajú liečivé účinky termálnej minerálnej vody. Tá turčianska je dokonca nadpriemerná, keďže obsahuje 1524 mg rozpustených tuhých látok na liter. Pre ilustráciu, aby bol minerálny prameň považovaný za liečivý, potrebuje týchto látok obsahovať 1000 mg/l.

Najobľúbenejšie procedúry z vodoliečby

Pozrime sa teraz na niektoré najobľúbenejšie procedúry, ktoré spadajú pod účinnú vodoliečbu a je možné ich absolvovať v turčianskych kúpeľoch. Veľkej obľube sa teší napríklad aromaterapeutický kúpeľ v turčianskej vode s éterickými olejmi. Takýto kúpeľ uvoľňuje nervové napätie a pocity úzkosti, pôsobí antibakteriálne a zmierňuje zažívacie problémy.

Ak máte cievne alebo pohybové problémy, mali by ste vyskúšať extra minerálny bahenný kúpeľ so vzácnym bahnom z Mŕtveho mora. Okrem toho dezinfikuje a regeneruje kožu, lieči gynekologické problémy a zmierňuje priebeh ochorení dýchacích ciest.

Do tretice (ale zďaleka nie posledný) tu máme bylinný kúpeľ. Kombinuje sa pri ňom tak liečivá sila turčianskej minerálnej vody ako aj liečivá sila bylín ako šalvia, nechtík, levanduľa alebo medovka. Takýto kúpeľ tak môže pomáhať pri bolestiach kĺbov a chrbtice, liečiť gynekologické alebo kožné ochorenia a taktiež pôsobiť uvoľňujúco a prinášať vám psychickú relaxáciu.