Najčastejšie výhovorky, prečo povedať NIE!

Najčastejšie výhovorky, prečo povedať NIE!

 

Človek si nájde milión výhovoriek, prečo povedať NIE! Medzi najviac využívané patria výhovorky týkajúce sa nápravy v oblasti zdravia. Začiatok roka je ten správny čas, aby vašim výhovorkám odzvonilo. Viete, prečo je tomu tak? Prečo sa ľudia radšej nájdu „x“ dôvodov prečo nie, namiesto toho, aby začali svoj život meniť? Pretože sa boja zlyhania.
 
Nebuďte jedným z nich a povedzte áno! Naštartujte sa už v začiatku nového roka a priblížte sa k naplneniu svojich snov, cieľov a zámerov. Všetko je len vo vašich rukách!
Zdravie ovplyvňuje náš život. Cvičenie a nutrične vyvážená strava vám k nemu isto dopomôžu. Avšak, my ľudia, sme niekedy neoblomní a nepresvedčia nás ani vedecké výskumy a dokázateľné výsledky. Prinášame vám zoznam najčastejších výhovoriek, ktorými si zdôvodňujeme nevôľu začať so zmenami v našom živote:
  1. Nemám dostatok času- pokiaľ ide o zdravé stravovanie a cvičenie idete sami proti sebe, nakoľko prínosom je práve predĺženie aktívneho veku a spokojnejší život. Treba si zvoliť také cvičenie a pohybovú aktivitu, ktorú bez problémov zaradíme do časového harmonogramu dňa, alebo ju môžeme vykonávať spolu s rodinou.

    2. Som už na to príliš starý- nikdy nie je príliš neskoro na zmenu. Veľa zdravotných problémov v staršom veku súvisí práve s nedostatočnou aktivitou a zlou životosprávou. V každom veku je vhodný čas na zmenu.

    3. To nie je pre mňa, mne sa to určite nepodarí- ak budete veriť v samého seba, nie je dôvod pochybovať! Práve pochybnosti podkopávajú istotu a dôveru v seba samého. Zbavte sa ich a začnite so zmenou.

    4. Nemám na to vhodné vybavenie- nepotrebujete niekoľko tisícové stroje, stačí sa začať hýbať. Prechádzka, tanec, hry s deťmi. Popustite uzdu svoje fantázie.

    5. Nechcem prísť o svoje obľúbené jedlá- to vôbec nie je potrebné. Dôležitá je zmena ich prípravy. Namiesto smaženia, zvoľte miernejšiu prípravu na pare, namiesto konzervy používajte čerstvé potraviny. Ku všetkému sa dá zvoliť zdravšia alternatívy prípravy pokrmov.

    6. Nechcem sa oddeľovať od svojich známych- hneď na začiatku svojho rozhodnutia oboznámte svoje okolie s vašim zámerom a požiadajte ich o podporu. Vyhnete sa tak nechápavým pohľadom a nepodloženým špekuláciám. Praví priatelia predsa chcú jeden pre druhého to najlepšie.
Dôležité je začať a podstatné je vydržať!
KM