Na Smolenickom zámku si pripomenú tradície podujatím Vianoce s Pálffyovcami

Na Smolenickom zámku si pripomenú tradície podujatím Vianoce s Pálffyovcami

Smolenický zámok organizuje špeciálnu udalosť počas tretej adventnej nedele, ktorou budú komentované scénické prehliadky pod názvom Vianoce s Pálffyovcami.

Organizátori podujatia by chceli návštevníkom priblížiť vianočné zvyky a tradície, ktoré boli kedysi ako v aristokratickom prostredí majiteľov zámku, tak aj na vidieku. A to prostredníctvom scénických prehliadok, ktoré budú viesť sprievodkyne stvárňujúce grófky Pálffyové a ich oddaných zamestnancov.

Prehliadky sa budú konať v nedeľu 17. decembra v každú celú hodinu od 13:00 h. do 18:00 h.

„Podujatie Vianoce s Pálffyovcami ponúkne možnosť nahliadnuť do histórie samotného zámku. Scénické prehliadky návštevníkov vtiahnu do príbehov dávno minulých, ktoré im odhalia, ako ich predkovia slávili predvianočné a vianočné obdobie. Pripravená bude aj interaktívna hra, ktorá preverí znalosti malých i veľkých. Tí najšikovnejší, ktorí vylúštia hádanku, sa môžu tešiť na sladkú odmenu,“ hovorí Martina Andrisová, PR manažérka Smolenického zámku.

Prehliadka Vianoce s Pálffyovcami je spoplatnená. Vstupné pre dospelých je 8 €, deti od 6 rokov, študenti, dôchodcovia, ZŤP – 5 €, deti od 3 do 6 rokov – 1€ a deti do 3 rokov zdarma.

Viac informácií o podujatí nájdete na webovej stránke Smolenického zámku: https://smolenickyzamok.sav.sk/blog/vianoce-s-palffyovcami/

Zdroj foto: Smolenický zámok

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Otváracie hodiny TIC nájdete na http://bit.ly/TuristickeInformacneCentrum

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

Tešíme sa na vás v Regióne Trnava!

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky.