Myjave vstup do jarnej časti nevyšiel

Myjave vstup do jarnej časti nevyšiel

     MYJAVA, 1. 3. 2014 – Premiérou myjavského obmeneného kádra bol dnešný prvý domáci zápas jarnej časti Corgoň ligy 2013/2014 s Ružomberkom, na ktorý si našlo cestu 1730 divákov.

     Úvod zápasu sa niesol v znamení množstva súbojov v strede poľa. O zakončenie sa pokúšal najskôr v 4. minúte Erik Daniel, ktorého od lopty odstavila hosťujúca obrana a v 5. minúte nestihli Myjavčania doskočiť k lopte po priamom kope Tomáš Bruška. Prvú strelu do priestoru brány vyslal v 11. minúte Pekár, no ružomberský gólman Kováč bol pohotový a strelu chytil. Ten istý hráč v 17. minúte mieril pri strele vo vnútri šestnástky vedľa brány. Skóre zápasu sa po prvýkrát menilo v 18. minúte. Z ľavej strany zacentroval Ďubek a Zošák z voleja rozvlnil sieť. Myjava – Ružomberok 0 : 1. Individuálnu akciu previedol v 31. minúte Pekár, prešiel z polovice ihriska až pred súperovu šestnástku, jeho strela však znova minula cieľ. Ružomberčania mali po zisku lopty rýchly prechod do útoku, podobne aj v 39. minúte, Ďubekova strela v dobrej pozícií bola nakoniec zblokovaná. O minútu na to pálil na druhej strane po rohovom kope Daniel, tesne však priestor troch žrdí minul. V 44. minúte sa vyhol ofsajdu Almaský, vo vnútri pokutového územia si poradil s Černáčkom a presnou strelou zvýšil náskok svojho tímu. Myjava – Ružomberok 0 : 2. V nadstavenom čase prvého polčasu ešte po kontre unikal Ďubek, bránu však v koncovke prestrelil.

     Pred začiatkom druhého polčasu odovzdali vedúci predstavitelia Spartaka na hracej ploche poďakovanie bývalému trénerovi kopaničiarov, Lacovi Hudecovi. Nechýbala ani fľaša myjavskej slivovice a milým prekvapením bol poukaz na zájazd na Majstrovstvá sveta vo futbale do Brazílie.

     V 50. minúte kopal priamy kop z 20-tich metrov Tomáš Bruško, ale lopta tesne minula žrď. V 65. minúte, po tom ako ustáli tlak domácich hráčov, sa opäť radovali Liptáci. To prihrávku za obranu využil na strelenie gólu Zreľák. Myjava – Ružomberok 0 : 3. V 75. minúte centrovaná lopta nečakane skočila pred Solničkom a dvakrát si „zatancovala“ na brvne, kým ju myjavský brankár skrotil. V 77. minúte si musel s nepríjemným centrom Pekára poradiť Kováč, ktorý loptu vytlačil na roh. V 80. minúte prenikol až do zakončenia Ďubek, lopta však v neprehľadnej situácii skončila mimo brány. Skóre sa tak už ani v nadstavenom čase nemenilo a Myjava Ružomberku po prvý raz v sezóne podľahla.

 

Radúz Dorňák, tréner Spartaka Myjava: „My sme v dnešnom zápase vyprodukovali vysoký počet nevynútených chýb, ktoré nás stáli priestor. A to práve ten priestor, ktorý sme Ružomberku nechceli poskytnúť na rýchle protiútoky. Vedeli sme, že má veľkú silu v ofenzíve, čo potvrdil vysokou efektivitou, rýchlym prechodom do útoku, navyše sa lepšie pohyboval na tomto teréne a pôsobilo nám to veľké problémy v defenzíve. Súper sa dostal po prvom a najmä po druhom góle do psychickej výhody. My sme chceli do konca prvého polčasu aspoň skorigovať výsledok, dostať sa na kontaktné skóre, to sa nám nepodarilo. Snažili sme sa v polčase situáciu analyzovať a riešiť konštruktívne bez zvýšeného hlasu. Myslím, že náš výkon v druhom polčase už bol futbalovejší, ale dnes, do čoho sme kopli, to sa nám nepodarilo. Centrované lopty lietali za bránu, odrazené lopty súperovi na kopačky, keby sme hrali do polnoci, tak by sme gól nedali. Ružomberok zvíťazil zaslúžene, k čomu mu blahoželám.“

 

Jozef Vukušič, tréner MFK Ružomberok: „Z našej strany to bol dobrý zápas, dôležité víťazstvo, pretože išlo o štart do jari. Navyše sme mali určité problémy so zostavou, vypadli nám viacerí hráči, o to viac je víťazstvo cennejšie. Dôležité bolo, že sme strelili prvý gól v tomto zápase a potom sme sa dostali do hry. Jedinú slabšiu fázu zápasu sme mali po polčase, možno 15 minút, ale paradoxne sme dali tretí gól na konci tohto úseku, keď nám to nešlo a domáci sa dostávali do tlaku. Keď bolo 3 : 0, už bolo o zápase rozhodnuté, navyše sme mohli pridať ešte ďalšie góly.“

 

Zostava Spartaka Myjava: Solnička – Siva, Častulín, Černáček (K), Kumančík – Daniel, Bruško T. (79. Kováč), Marček, Pekár, Duga (46. Oršula) – Urgela (80. Kosík)

 

Zostava MFK Ružomberok: Kováč – Lupták, Práznovský, Greššák, Maslo – Zreľák, Bartoš, Nagy, Zošák (89. Serečin) – Ďubek (87. Lovás) (K), Tawamba Kana (36. Almaský)

 

Góly: 18. Zošák, 44. Almaský, 65. Zreľák

 

ŽK: 49. Bartoš

 

Rozhodovali: Hrčka – Vorel, Bednár

 

Návštevnosť: 1730 divákov

 

 

 

 V Myjave 1. 3. 2014

 

 

 

 

                                                                                                     Mgr. Marek Hrin

                                                                                  mediálny manažér klubu Spartak Myjava