Myjave jesenná domáca derniéra nevyšla

Myjave jesenná domáca derniéra nevyšla

MYJAVA, 9. 11. 2013 – Dnes sa kopaničiari lúčili s domácim prostredím v rámci jesennej časti Corgoň ligy 2013/2014. Bol to jubilejný 50. zápas Myjavy v rámci najvyššej slovenskej futbalovej súťaže a jej súperom bol tím AS Trenčín. Navyše sa chceli spartakovci fanúšikom revanšovať za neúspech v minulotýždňovom derby v Senici, kde podľahli záhorákom 1 : 3. „Aj tým, že je to vlastne jubilejný zápas, patrilo by sa ho dobre zvládnuť. Určite to bude aj zaväzovať chalanov k väčšej zodpovednosti k zápasu a fanúšikom. Pretože musím povedať, patríme medzi špičku, čo sa týka fanúšikov. Chodia s nami všade. Preto nás aj Senica mrzela, kvôli fanúšikom, že sme im nesplatili to, čo je našou povinnosťou.“, povedal pred zápasom tréner Spartaka Myjava, Ladislav Hudec.
     No a vstup do zápasu domácim vyšiel. Už v druhej minúte prenikol zboku k šestnástke Trenčína Šulek a jeho centrovanú loptu zužitkoval Urgela, ktorý vzápätí poslal Myjavu do vedenia 1 : 0. Potom zabrali hostia a v 7. minúte Hajradinovič v laufe prepálil Solničkovu bránu. Z vyrovnania sa fanúšikovia Trenčína tešili v 16. minúte po priamom kope, kedy loptu usmernil za Solničkov chrbát Mišák. Myjava – Trenčín 1 : 1. V 21. minúte predviedli Trenčania ukážkový prienik stredom poľa, William prešiel obranou ako nôž maslom a zblízka sa nemýlil. Myjava – Trenčín 1 : 2. V 30. minúte si vytvorili hostia ďalšiu príležitosť, ale skórovať sa nepodarilo ani Williamovi, ani Holúbekovi. O minútu na to sa snažil hlavičkou presadiť Šulek, ale Volešák bol pozorný. V 35. minúte sa blysol ukážkovým zákrokom Solnička, keď chytal Mazáňovu strelu z priameho kopu do šibenice. Myjavčania zaútočili v 40. minúte, ale Kukoľ premárnil správny moment na zakončenie. Na prestávku tak odchádzali oba tímy s jednogólovým vedením Trenčína.
     Do druhého dejstva vstúpili spartakovci akčne a na pár minút zatlačili hostí do šestnástky. V 47. minúte mieril tesne vedľa žrde striedajúci Daniel a v ďalšej minúte zahodil šancu Pekár. Vzápätí sa potvrdilo staré známe „nedáš, dostaneš“ a v 50. minúte po viacerých súbojoch v pokutovom území pred Solničkom napokon doslova dotlačil loptu do siete Van Kessel. Myjava – Trenčín 1 : 3. Domáci sa očividne snažili niečo s nepriaznivým stavom urobiť a na ťažkom teréne podávali bojovné výkony, ktoré však boli poznačené individuálnymi chybami hráčov. V 67. minúte zlikvidoval šancu Williama a Van Kessela Častulín. V 74. minúte videlo 2038 divákov na tribúnach šancu Pekára o skorigovanie výsledku, no lopta znova skončila mimo priestoru troch žrdí. V 88. minúte Solnička zasahoval pri Malecovej strele a ten istý hráč v nadstavenom čase ešte stihol nastreliť žrď domácej svätyne. Spartaku Myjava sa tak napokon nepodarilo splniť predzápasové plány a zopakoval si výsledok z minulého týždňa, keď doma podľahol Trenčínu 1 : 3.
 
Ladislav Hudec, tréner Spartaka Myjava: „Jednoznačne treba povedať, že Trenčín bol lepší. Mrzí nás, že sme dostali rýchly gól na 1 : 1 a potom na 2 : 1. Tam sme mali takú fázu, kde nás Trenčín predčil v konštruktivite všetkých hráčov, kde ešte máme rezervy. Zápas musel byť pre diváka dobrý, pre nášho smutnejší. Mrzia ma niektoré situácie, ktoré sme mohli zvládnuť lepšie v II. polčase. Hlavne byť agresívnejší v dorážkach. Tak ako sme boli málo agresívni pred tretím gólom. Keď sme chceli so zápasom ešte niečo urobiť, vtedy mal Trenčín šance. Futbal hrá 11 ľudí a v tom boli Trenčania lepší.“
 
Ivan Vrabec, tréner AS Trenčín: „Na ťažkom teréne to bol veľmi dobrý zápas z obidvoch strán, pred fantastickým publikom. Bolo množstvo šancí na obidvoch stranách. Hral sa útočný futbal hore-dole. Po minulotýždňovom zaváhaní sme sa pripravovali, aby sme ten zápas zvládli. Je to pre nás vzpruha do ďalších zápasov. Chlapci pristúpili veľmi zodpovedne ku všetkým veciam, ktoré sme si pred zápasom povedali. Musím chlapcom poďakovať za vynikajúci výkon.“
 
Góly: 2. Ľ. Urgela - 16. Mišák, 21. Wiliam, 50. Van Kessel,
 
ŽK: 87. Marček - 65. Baéz, rozhodovali: Samotný - Cuninka, Žákech
 
ČK: -
 
návštevnosť: 2 038 divákov
 
zostava Myjavy: Solnička - Kuračka, Černáček, Častulín, Lukšík - Marček - Šulek (81. Bruško), Pelegríni (46. Daniel), Kukoľ, Š. Pekár - Ľ. Urgela (71. Ferenčík)
 
zostava Trenčína: Volešák - Čögley, Kleščík, Rundič, R. Mazáň - Baéz - Van Kessel (84. Mondek), Hajradinovič, Mišák (62. T. Malec), Holúbek - William (89. Bariš)
 
 
 V Myjave 9. 11. 2013