Myers Briggs osobnostné typy

Myers Briggs osobnostné typy


ESTP – EXTROVERT + VNÍMANIE + MYSLENIE + POZOROVANIE

Ste pragmatik, ktorý je flexibilný a vyznačuje sa tolerantným správaním. Ak existuje problém, konáte energicky. Ste spontánnym typom osobnosti, žijete pre prítomnosť. Najlepšie sa učíte cez vlastné skúsenosti a radi zdolávate prekážky. Zabíja vás ničnerobenie a nuda. Zbožňujete spoločnosť iných ľudí. Páči sa vám umenie a milujete šport.
 
ESFP – EXTROVERT + VNÍMANIE + POCITY + POZOROVANIE
Milujete život, ľudí a radi si užívate. Disponujete vlastnosťami, ktorými sú flexibilita, spontánnosť a pohotovo reagujete. Naplno si užívate každú jednu životnú chvíľku. Budúcnosť neriešite. V práci ste kreatívnym pracovníkom a tímovým hráčom. Výsledok dosiahnete s minimom práce a maximálnou porciou zábavy. Pri vzdelávaní presadzujete prax namiesto nezáživnej teórie.
 
ENFP – EXTROVERT + INTUÍCIA + POCITY + POZOROVANIE
Osobnosť vyznačujúca sa nadšením a nápaditosťou nemá rada pravidlá. V práci dokáže improvizovať. Je pre ňu dôležitá začiatočná fáza projektov, dokončenie nie je až také podstatné. Negatívom je, že je idealistom vo vzťahoch, na čo negatívne dopláca. Je obľúbená pre zmysel pre humor a zábavu, ktorú dokáže vytvoriť.
 
ENTP – EXTROVERT + INTUÍCIA + MYSLENIE + POZOROVANIE
Extrovertne orientovaný človek, ktorý disponuje otvorenosťou a je kreatívny pri riešení problémov. Vie dobre odhadnúť ostatných. Nenávidí stereotyp a to sa prejavuje naplno v jeho každodennom živote. Jeho životným krédom je snaha o zlepšenie sveta. Vo vzťahoch je verný. Je otvorený novým myšlienkam, smerom a názorom. Podľa neho je všetko možné. Kde iní končia, tam on začína.
 
ESTJ – EXTROVERT + VNÍMANIE + MYSLENIE + PLÁNOVANIE
Typickými vlastnosťami je praktickosť a zmysel pre realitu. Pri riešení problémov hľadajú najefektívnejšie riešenie. Dokážu odohnať emócie a sústrediť sa len na racionálne riešenie problému. Uprednostňujú prácu pred zábavou. Sú k sebe prísni. Vzťah k ostatným je nesebecký.
 
ESFJ – EXTROVERT + VNÍMANIE + POCITY + PLÁNOVANIE
Človek, ktorý dokáže bez problémov spolupracovať, sa vyznačuje dobrosrdečnosťou a svedomitosťou. Je detailista, ktorý potrebuje počuť uznanie. Energiu si dobíja prostredníctvom ľudí žijúcich okolo neho. Rizikom pri robení rozhodnutí je citová zainteresovanosť.
 
ENFJ – EXTROVERT + INTUÍCIA + POCITY + PLÁNOVANIE
Človek tohto typu sa vyznačuje značnou dávkou empatie, citlivosťou a zodpovednosťou. Vo vzťahu k druhým ľuďom je skvelým vodcom, ktorý dokáže členom skupiny pomôcť. Disponuje neobyčajným talentom usporadúvať rôzne spoločenské akcie.
 
ENTJ – EXTROVERT + INTUÍCIA + MYSLENIE + PLÁNOVANIE
Skvelý vodca, ktorý disponuje rozhodnosťou, vie odhadnúť neadekvátne postupy druhých pri riešení problémov. Je veľmi priamočiary a ako vodca dokáže byť neosobný. Hodí sa na riešenie úloh, ktoré treba dôsledne analyzovať. Ako vodca disponuje charizmou a neuznáva rozhodnutia ovplyvnené citmi.
 
Zdroj:.myersbriggs.org
MIMI
Foto: http://www.flickr.com/photos/smemon (Creative Commons license)