Medovinárstvo v Dolnej Krupej otvára včelársku sezónu

Medovinárstvo v Dolnej Krupej otvára včelársku sezónu

 Otvorenie tohtoročnej včelárskej sezóny bude v sobotu 7. mája v areáli Medolandia v obci Dolná Krupá. Pre návštevníkov bude pripravený včelársky program, ako aj ochutnávky medov a medovín v záhradách rozária.

Areál Medolandie, ktorý vlastní miestne medovinárstvo, bude počas soboty 7. mája otvorený pre verejnosť. „Program otvorenia včelárskej sezóny bude pre návštevníkov pripravený od 10:00 hod. do 20:00 hod. a vstup je pre všetkých voľný,“ hovorí Alexander Prostinák, zastupujúci riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

V rámci podujatia organizátori pripravili aktivity ako pre dospelých, tak aj pre deti. „Najmenší návštevníci sa môžu zabaviť pri hre Včeličkovo, kde sa premenia na včielky. Čaká ich zberanie peľu z kvetov, čistenie, stráženie úľa, kŕmenie mladých včielok a v tvorivých dielňach si môžu vyrobiť sviečku zo včelieho vosku,“ hovorí Dáša Dzurechová z medovinárstva Apimed.

Deti si v miestnom obchodíku môžu zároveň vyzdvihnúť hracie karty na hry Tajomstvo Medolandie a Medové dobrodružstvo.

Dospelí návštevníci budú mať možnosť ochutnávať z ponuky medov a včelích produktov, degustovať svetovo oceňované odrodové medoviny z produkcie medovinárstva v priestoroch záhrad alebo na terase Reštaurácie Mária Henrieta.

„V areáli budú vystavené aj exponáty z historického včelárenia a taktiež aj tie zobrazujúce súčasné moderné včelárstvo. Naši včelári vám radi povedia ako sa včelárilo kedysi a ako sa včelári dnes. Nielen deťom bude venovaná prechádzka po včelárskom chodníku, kde sa dozviete zaujímavosti zo sveta včiel,“ dodáva Dáša Dzurechová.

Sprievodným programom akcie bude možnosť nazrieť do archívnych pivníc, kde sú uložené aj prvé medoviny vyrobené v medovinárstve Apimed. V medovom obchode návštevníci podujatia nájdu aj široký sortiment medu, medoviny a včelích produktov.

Bližšie informácie o programe nájdete na www.medolandia.sk a www.apimed.sk

Zdroj foto: Región Trnava

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Otváracie hodiny TIC nájdete na http://bit.ly/TuristickeInformacneCentrum

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

Tešíme sa na vás v Regióne Trnava!

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.