Kúpele Trenčianske Teplice

Kúpele Trenčianske Teplice

Kúpele Trenčianske Teplice – prameň zdravého pohybu

Kúpele Trenčianske Teplice patria medzi najväčšie a najvyhľadávanejšie slovenské kúpele zamerané na liečbu a prevenciu ochorení pohybového aparátu, stavoch po operáciách a úrazoch, chronických reumatických ochorení u niektorých civilizačných chorôb, chorôb z povolania a liečbu psoriázy. Okrem jedinečnej termálnej vody lákajú aj bohatou ponukou špeciálnych pobytov. V aktuálnej sezóne sa zamerali na klientov indikačnej skupiny B, špeciálne pobyty pre dôchodcov a ponuky pre učiteľov.

Kúpeľné mestečko Trenčianske Teplice leží v západnej časti Slovenska uprostred 17 km dlhého údolia. Okolité zalesnené stráne a ideálna chránená poloha kúpeľov vytvárajú vhodné podmienky pre celoročnú prevádzku kúpeľov a mnoho voľnočasových aktivít.
Trenčianske Teplice sú jedny z mála kúpeľov, ktoré si zachovali ráz čisto kúpeľného mesta. Práve vďaka svojej polohe ich pomenoval známy románopisec Móric Jókai ako „Perlu Karpát“.
Rozľahlý kúpeľný park s jazierkom a okolitá prírodná scenéria sú najlepším miestom pre Váš oddych a relaxáciu. Pri svojej \"romantickej polohe\" má kúpeľné mesto vynikajúcu dopravnú dostupnosť - len 10 km od výjazdu z diaľnice (Nemšová / Trenčianske Teplice).
Kúpele, ktoré svojou kvalitou služieb a dobrému renomé priťahujú aj pestrú zahraničnú klientelu, ukrývajú nielen slovenský, dokonca aj európsky unikát.
Ide o turecký kúpeľ Hammam, postavený v 19. storočí, ktorý je súčasťou kúpeľného komplexu.

História tejto významnej stavby sa začala v okamihu, keď vtedajšia majiteľka kúpeľov - Ifigénia de Castries d´Harcourt, uvidela na svetovej výstave v Paríži model prepychového tureckého kúpeľa. Bola ním priam očarená. Odcestovala preto do Egypta a požiadala miestokráľa Izmaila o povolenie postaviť Hammam i v Trenčianskych Tepliciach. Izmail jej žiadosti vyhovel, a poslal s ňou do Trenčianskych Teplíc svojho dvorného architekta. Hammam, čo v preklade z arabčiny znamená kúpeľ, dostavali v roku 1888 a táto stavba dovtedy nemala v Európe obdobu.
Hammam v minulosti slúžil ako vaňový kúpeľ pre bohatú šľachtu a finančných magnátov. Dnes je k dispozícii nielen kúpeľným hosťom, ale aj širokej verejnosti. Hostia v kúpeľoch ho využívajú ako miesto podávania masáží a ako relaxačnú miestnosť po kúpeli v termálnom bazéne Sina. Jeho príjemné prostredie, krása a exotickosť interiéru dokážu nabiť vyčerpaný organizmus novou energiou, a tým aj znásobiť pozitívne účinky unikátnych liečebných prameňov.

Sírne termálne liečivé vody sú na tomto mieste špeciálne práve vďaka optimálnej teplote jednotlivých prameňov. Každý z piatich termálnych prameňov má rovnaké chemické vlastnosti, líšia sa len teplotou vody od 37,7°C do 40° C, ktorá umožňuje ich priame použitie bez ohrievania, ochladzovania, alebo ďalšej úpravy čo hrá dôležitú úlohu v liečebnom účinku. Termálny kúpeľ je preto neoddeliteľnou súčasťou každého nášho pobytu.

 

Kúpele využívajú 5 bazénov s touto vzácnou liečivou vodou:

Sina - priemerná teplota 39°C

PI (MUDr. A.Čapka) – priemerná teplota 37,5°C

PII - priemerná teplota 37°C

PIII - priemerná teplota 35,5°C

Krym - priemerná teplota 37,4°C

Termálne kúpele si možno dopriať i formou vaňových kúpeľov. Teplota vo vaniach je individuálna, podla potrieb klienta.

Termálne liečivé pramene v Trenčianskych Tepliciach pôsobia analgeticky, zlepšujú prekrvenie tkanív, uvoľňujú svalové napätie, čo vedie k zlepšeniu pohyblivosti a celkovým pôsobením prispievajú k zlepšeniu telesnej kondície a uvoľneniu psychického napätia.
Vek tejto vody bol stanovený uhlíkovou metódou na 25000 rokov, čo je zárukou jej ekologickej čistoty.


Ďalšie poskytované procedúry:
pitná liečba
teploliečebné procedúry – minerálne, rašelinové a parafínové obklady
masáže – klasické i špeciálne masáže
vodoliečba – podvodné masáže, vaňové, vírivé a prísadové kúpele
liečebná rehabilitácia - individuálne cvičenie, trakcia chrbtice, extenzia dolných končatín, lokálna kryoterapia, hydrokinezioterapia, vodné bicykle, plávanie
elektroliečba - galvanizácia, hydrogalvan, ionoforéza, diadynamické prúdy, interferenčné prúdy, krátkovlnná a mikrovlnná diatermia, ultrazvuk, magnetoterapia, rebox
ostatné liečebné procedúry - morský kúpeľ, plynové injekcie, inhalácie, oxygenoterapia, Tomesa, svetloliečba, solárium, sauna, infra sauna

Vonkajší bazén Grand
Atraktívny, vonkajší plavecký a relaxačný bazén GRAND, splní aj tie najnáročnejšie požiadavky hostí. Hlavný bazén s teplotou vody 28 - 30˚C je s tromi plaveckými dráhami vhodný na plávanie aj na relax. Návštevníci môžu využívať rôzne atrakcie bazéna ako vzduchové lôžka, sedadlá s hydromasážnymi tryskami, široké a bodové chrliče vody. V rámci hlavného bazéna sa nachádza aj menší relaxačný bazén s teplotou vody až 33 - 36˚C. Oba bazény možno využívať po celý rok.

Ubytovanie
Kúpeľný hotel Krym – hotel s najväčšou kapacitou lôžok sa nachádza priamo v centre mesta na Kúpeľnom námestí. Vďaka dostupnosti procedúr, lekárskeho vyšetrenia a stravovania v rámci domu ako i priameho prepojenia s vonkajším plaveckým bazénom Grand, je najkomfortnejším kúpeľným hotelom. Kapacita kúpeľného hotelu je 290 lôžok na piatich poschodiach. Hosťom sú k dispozícii dvojlôžkové izby a apartmány v kategóriách comfort, štandard a economy.
Kúpeľný hotel Pax - obľúbený kúpeľný hotel po kompletnej rekonštruovaný sa nachádza priamo v centre mesta na pešej zóne. Vďaka svojej ideálnej polohe v blízkosti kúpeľného parku, ako i kultúrnej pamiatky - historickej odpočivárne Hammam - vytvára príjemnú atmosféru, ktorá prináša hosťom ideálne podmienky na liečbu a relaxáciu. Kapacita kúpeľného hotela je 270 lôžok na šiestich poschodiach. Hosťom sú k dispozícii jednolôžkové izby, dvojlôžkové izby, komfortných apartmánov a bezbariérové izby.

Hotel Slovakia – hotel sa nachádza priamo v centre kúpeľného mesta a otvára bránu do pešej zóny v Trenčianskych Tepliciach. Príjemné prostredie hotela umožňuje jeho široké využitie - od kúpeľných pobytov, firemných akcií, pobytov s deťmi či krátkodobého ubytovania. Kapacita hotela je 140 lôžok na štyroch poschodiach. Hosťom sú k dispozícii jednolôžkové izby, dvojlôžkové izby a apartmány.

Organizácia skupinových programov
Príjemné prostredie kúpeľného mestečka ponúka široké možnosti poskytovaných služieb. Rôznorodosť ponúkaných priestorov umožňuje širokú variabilitu v organizovaní akcií.
Usporiadať tu možno školenia, semináre, workshopy, tematicky zamerané akcie, rekondičné pobyty, tlačové besedy či konferencie. Priestory sú vhodné ako pre malé skupiny do 10 účastníkov, tak i pre konferencie so 400 účastníkmi.
S radosťou pre Vás pripravíme všetko podľa Vašich požiadaviek a predstáv. Vďaka technickému vybaveniu a kvalitnému personálu pre Vás pripravíme profesionálny servis.
Súčasťou našich zariadení sú ubytovacie kapacity, široké stravovacie možnosti a možnosť využitia relaxačných a liečebných procedúr Kúpeľov Trenčianske Teplice.

web: http://www.kupele-teplice.sk/

 

KONTAKTY:

Kúpele Trenčianske Teplice a.s.
T.G.Masaryka 21
914 51 Trenčianske Teplice
SLOVENSKO

Centrálne rezervačné číslo:

Tel: +421/ 32 /6514 000
Fax: +421/ 32 /6552 960
e-mail:
obchod@slktn.sk

Predaj procedúr:

Tel: +421/ 32 /6514 140
+421/ 32 /6514 775
Fax:+421/ 32 /6514 588
e-m
ail: predajprocedur@slktn.sk

Skupinové programy:
e-mail:
simeckova@slktn.sk
tel.: +421/32/6514 249
mob.: +421 917 733 227