Kapela Červený Bicykel prichádza s novinkou Pútnik

Kapela Červený Bicykel prichádza s novinkou Pútnik

Kto má rád hory a váži si zmysel priateľstva, toho sa pieseň Pútnik určite dotkne. Novinka od multižánrovej kapely Červený Bicykel rozpráva príbeh turistu, ktorý objavuje poklady slovenského pohraničia. Pieseň  je totiž na mieru napísaná ako titulná skladba pre unikátny dokumentárny film Via Slovakia, ktorý bude mať premiéru v lete tohto roka.

Červený bicykel – Pútnik:

Film mapuje výkon Slava Duchoviča, ktorý prešiel najdlhšiu turistickú trasu u nás, vyše 1870 km po hraniciach Slovenska. Dokument sa zameriava na krásy tejto oblasti, atrakcie ktoré ponúka, ale aj zaujímavý osobný príbeh hlavného hrdinu.

Práve pieseň Pútnik bude vyvrcholením filmu a podčiarkne odkaz, ktorý chcú tvorcovia týmto dielom odovzdať. „Je to skladba o silnom prepojení priateľstva a slovenskej prírody. Hymnický refrén, akordeón, flauta či zbory odkazujú aj na naše folklórne korene.  Verím, že energia piesne či text potešia milovníkov hôr a našej krásnej krajiny“ povedal Viťo Chrappa autor piesne a režisér dokumentu Via Slovakia.

Skladbe zvukovo pomohli aj hostia ako Michal Veselský na akordeón, či známy multiinštrumentalista Peter Luha na zobcovú flautu. Svojím producentským umením sa podpísali Majo Džubák a Andrej Marichel. Novinku sprevádza aj zaujímavý videoklip o ktorý sa postaral kameraman dokumentu Tomáš Bartaloš.

Prvé zábery z pripravovaného filmu si fanúšikovia môžu vychutnať práve v klipe. Kapela Červený Bicykel, ktorá hrá v zložení Viťo Chrappa – spev a gitara, Michal Konopeus – gitara, Roman Bekö – basgitara a Jaroslav Dutka – bicie, pôsobí na našej hudobnej scéne vyše 10 rokov.

V roku 2019 vydala debutový album Nechaj sa zviesť, ktorý obsahuje 10 piesní. Niektoré z nich zarezonovali aj vo viacerých slovenských rádiách. Zaujímavosťou je, že až traja členovia sú absolventi Fakulty telesnej výchovy a športu. Možno aj z toho pramení športová energia na ich koncertoch. Skupina naďalej aktívne pracuje na druhom albume, ktorý chce vydať v zime tohto roka.

Červený Bicykel

Bratislavská kapela Červený Bicykel sa prezentuje vlastnou tvorbou v žánri folk rock. Slovenské texty a hudba sú inšpirované cestovaním, prírodou a samozrejme láskou. Jednoducho je to kapela, ktorá pedáluje krajinou s cieľom robiť ľudí šťastnejšími.

Štyria kamaráti a jedna vášeň pre muzičku. Skupina sa najlepšie cíti na koncertnom pódiu. Má za sebou účasť na niekoľkých festivaloch na Slovensku aj v Čechách ako Lodenica, Drienok, Moravský Vrabec či Strunobranie. Víťazstvom sa môže pochváliť na prehliadke kapiel Žiarsky ZOB a skvelý dojem zanechala aj na prestížnom medzinárodnom festivale Interporta v Ústí nad Labem, kde skončila tretia. Jej energické vystúpenia častú berú do tanca, ale v jej pestrom koncertnom programe nechýbajú ani romantické balady.

Červený Bicykel je aktívny aj na klubovej scéne. V roku 2019 si kapela sama vydala debutový album s názvom Nechaj sa zviesť, na ktorom je 10 piesní. Krstným otcom bol Lasky z Pary. Niekoľko piesní sa objavilo v slovenských rádiách ako Devín, Rádio FM, Lumen, SRo, Proglas či New Model Radio a na 3 vznikli videoklipy. Pieseň Na lúčke zelenej sa pravidelne objavuje televízii Folklorika. Kapela momentálne pracuje na druhom albume, z ktorého singel a klip „Bohémsky čas“ zaujal fanúšikov pre zaujímavý zvuk obohatený o cimbal a husle. Tak neváhaj a sadaj, do pedálov šlap!

Červený Bicykel sú:

Víťazoslav Chrappa – frontman, spev a gitara, autor väčšiny textov a hudby

Jaroslav Dutka – bicie

Michal Konopeus – el. gitara

Roman Bekö – basgitara