Ivo Bič vydal novú skladbu Dragon Flight, predstavil ju prostredníctvom videoklipu

Ivo Bič vydal novú skladbu Dragon Flight, predstavil ju prostredníctvom videoklipu

Slovenský spevák Ivo Bič sa pred časom, po niekoľkoročnom pôsobení v kapele Peter Bič Project, vydal na sólovú dráhu. Aktuálne ponúka ochutnávku svojho sólového albumu, na ktorom pracuje, prostredníctvom novej piesne Dragon Flight. Videoklip k novinke zachytáva slovenskú prírodu z perspektívy letu.

Svetlo sveta uzrel nový videoklip Dragon Flight z dielne speváka Iva Biča, ktorý je verejnosti známy vďaka dlhoročnému pôsobeniu v hudobnej skupine Peter Bič Project.  Od štartu sólovej kariéry vydal doposiaľ tri skladby. Košičan v novinke stavil na kartu moderného zvuku a anglického jazyka. „Pieseň vznikla už tradične v spolupráci so Zolim Tóthom a Jožkom Zimom,“ predstavuje Ivo Bič autorov hudby. Autorstvo textu si na svoje konto pripísal samotný spevák a vysvetľuje voľbu anglického jazyka: „Po viacerých pokusoch v slovenčine, hudba rozhodla, že sa k nej hodí anglický text. Ten vznikol rýchlo a sadol perfektne. V skladbe prevláda transcendentálna nálada a prirodzene viedla k lietajúcim pocitom. Vlastne, to sa zrkadlí i v texte, ktorý vykresľuje silnú túžbu vyletieť a posunúť sa na vyššiu úroveň a drak a jeho let symbolizujú mystiku skladby.“

Ruku k dielu pridal Mário Gapa Garbera so svojím saxofónom, ktorý skladbe dodal správnu náladu a šmrnc. Gitaru nahral Ľubo Mazák. Pieseň  produkčne vznikla v Randal Records, v spolupráci s košickým štúdiom Musicology, kde sa skladba finálne dokončovala aj mixovala a to pod taktovkou ďalšieho talentovaného hudobníka Paľka Jeňa.

Videoklip z pohľadu draka

V rámci lietajúcich pocitov Ivo Bič nadviazal i pri vizuálnom prevedení piesne. Námet na videoklip vzišiel priamo od speváka, ten ďalej spoločne rozvíjal so svojím parťákom Jozefom Zimom aj pri réžii a víziach klipu, ktorý nakoniec postavili na lietajúcich záberoch z dronu. „Rýchlo sme zistili, že ani nepotrebujeme ďaleko chodiť, všetky zábery sú natočené na Slovensku, neďaleko Košíc... Jedna nádhera! Veľmi nám pri tom pomohol mladý talent, hlavný pilot dronu – Kristián Cingeľ, mladý, nadaný študent školy umeleckého priemyslu – SŠUP v Košiciach,“ predstavuje spevák mladého talentovaného študenta, ktorý zábery natočil a post produkčne spracoval.

„Pri jednom natáčacom dni sa nám dokonca podarilo dron utopiť v ľadovej vode Hájskych vodopádov... Išlo o nepredvídanú rybačku. Chceli sme natočiť výjazd z riečneho tunela, žiaľ neúspešne, rúra bola priúzka a ovládanie zlyhalo, keďže sa tam nedostal signál. Výsledok bol nezvratný, dron v rúre nabúral, vypol sa a skončil v ľadovej rieke,“ spomína Ivo Bič na krušné chvíle počas natáčania videa. „Všetko však dobre dopadlo! Dron aj my sme prežili, i keď s omrznutými prstami kvôli záchrannej akcii :-D,“ dodáva spevák.

Prvý sólový album

Od odchodu z Peter Bič Project som doposiaľ vydal videoklip k skladbe Unavený, nasledovala skladba – Obrátiť list, ktorú som zverejnil prostredníctvom lyrics videa. Live intímnu skladbu zo štúdia Musicology s názvom Love messes with me, kde spievam a hrám na klavíri, som venoval priateľke Katke k meninám,“ predstavuje Ivo skladby, ktoré budú súčasťou jeho prvej sólovej štúdiovky, ktorá by mohla obsahovať zo desať piesní. „Priebežne naďalej pracujem na ďalších skladbách, v angličtine aj slovenčine. Niektoré sú už sú dokončené a čakajú na vydanie, iné sú v rozpracovanej "šuflíkovej" podobe. V rámci featov, mám jeden takmer hotový – s jednou z najkrajších dvojičiek na Slovensku – Veronikou Nízlovou, snáď sa  ho podarí dotvoriť a poslucháčom ponúknuť ešte v tomto roku,“ hovorí spevák na záver.

 

 

Zdroj foto: Archív Ivo Bič