Halloweenský cheescake

Halloweenský cheescake

Predpokladáme, že tekvice vám po vyrezávaní zostalo neúrekom. Skúste halloweensky cheescake ako Adriana Poláková.

Korpus:
200 g sušienok
50 g masla
Plnka:
300 g hokaidó
200 g jogurt
500 g mascarpone
150 g práškového cukru
2 vajíčka
2 žĺtky
1 čl mletej škorice
100 ml vody (v ktorej sme udusili hokaido)
100 ml smotany na šľahanie
Ešte budeme potrebovať:
Čokopoleva: 2 PL horúcej smotany a 4 kocky čokolády
Biela poleva: 1 PL horúcej smotany a 6 kociek bielej čokolády

Postup:
Sušienky (maslové, sonday biscuit rings) a maslo si v blenderi rozmixujeme na hmotu, ktorou vystelieme dno a boky tortovej formy (priemer: 21 cm). Dáme na 10 minút zapiecť pri 180 stupňoch.
Hokaidó si uvaríme do mäkka, potom ho vyberieme a rozmixujeme na pyre so 100 ml vody, v ktorej sa hokaido varilo a zjemníme ešte 100 ml smotany. V miske si spolu zmiešame mascarpone, jogurt, vajíčka, žĺtky a cukor. Keď je zmes do hladka vymiešaná pridáme hokaidové pyré a škoricu. Vymiešame hladký krém, ktorý nalejeme sušienkový korpus a dáme piecť pri 180 stupňoch na 1 hodinu. Necháme úplne vychladnúť.
V miske si roztopíme bielu aj tmavú čokoládu so smotanou a ozdobíme vychladený cheesecake.