Dajte si pozor na mužské „kaleráby“

Dajte si pozor na mužské „kaleráby“

Na každú z nás zaberie vždy niečo iné. Jeden znak máme však spoločný. Keď nám páni začnú skladať lichôtky, aj tie najchladnejšie z nás sa roztopia. Ak sa na nás tlačia z každej strany tie isté „kaleráby“ začne nám to však liezť pekne na nervy. My sme vypátrali, ktoré sú u mužov tie najčastejšie používané.


Ako obohratá platňa
Nie je nič horšie ako otrepaný kompliment. „Kaleráby“ na krásne vlasy, postavu, pery to nás nebaví. Neoriginálne lichôtky však stále fičia a muži ich radi používajú. Najmä tí, bez fantázie. „ Keďže tancujem spoločenské tance, muži mi často chvália postavu, alebo sa rovno spýtajú, či tancujem. Začínam byť doslova alergická, ak niekto začne rozhovor otázkou, či sa ma môže niečo spýtať. Rovno odpovedám, že áno, tancujem“ sťažuje sa tanečníčka Táňa.

Keď pravda bolí
Nájdu sa medzi pánmi aj takí, čo nehovoria veci iba tak a to čo povedia, myslia vážne. Zväčša sa nejedná o lichôtku, ale skôr o konštatovanie, ktoré počuť nechceme. „Nuž, ak vyzeráte neupravene alebo unavene, samozrejme, že to žene poviem. Nemám s tým problém. Viem, že to nerady počujete, ale nabudúce si dáte záležať. To isté platí v prípade, že vyzeráte výborne, tiež si túto informáciu nenechám pre seba“ hovorí vodič Roman.

Stvorený iba pre vás
Ak si dá niekto tú námahu, že vymyslí kompliment priamo pre vás, názov „tlačenie kalerábu“ môžeme s určitosťou vynechať. Väčšina týchto komplimentov sú myslené skutočne úprimne a je to veľmi originálne. „Raz mi povedal môj manžel, že do doby, kým ma nestretol nechcel o svadbe a rodine ani počuť. Chcel sa iba baviť. Mojím príchodom do jeho života sa všetko zmenilo“ usmieva sa účtovníčka Katka. Toto vyznanie zo srdca iste poteší nejednu z nás.

Pre workoholičky
Ak patríte do skupiny žien, ktoré žijú pre prácu, vymyslieť niečo, čo zaujme je skutočne náročné. Ani tu sa originalite medze nekladú a muži sú vynaliezaví. „Ak je žena skutočne workohlička, stačí jej pochváliť prácu, organizáciu, čokoľvek, čo sa s tým spája“ vysvetľuje právnik Peter. Nič viac nepohladí našu dušu, ako keď nás pochvália za dobre odvedenú prácu.


Lichôtky nám často počarujú a kladieme si otázku, či to dotyčný myslí skutočne úprimne. Preto dajte radšej na skôr vnútorný pocit ako na medové reči.

Autor: Andrea Zummerová