Dajte sa do formy tenisom

Dajte sa do formy tenisom

Aj keď si tenis vyžaduje sústredenosť a silu, odpláca sa nám spálenými kalóriami a dokonalou figúrou. Preto nepozerajte obdivne na tenistky so skvelou postavou len v telke, ale radšej si vyskúšajte tenis sama. Leto je predsa na to ako stvorené! Tenis je vynikajúci šport na odbúranie stresu, zlepšenie nálady, posilnenie imunity a zlepšenie kondície.


Hlavne začnite
Keďže tenis je náročnejší na techniku a zručnosť, nehovoriac o obratnom narábaní s raketou, hrozí vám, že sa začnete vyhovárať a po prvej hodine to vzdáte. Vytesnite pochmúrne myšlienky o tom, ako vám to nejde. Nie ste predsa profesionálka a hráte tenis pre radosť. Časom a pravidelným tréningom sa v tom iste zdokonalíte.

Najlepší spalovač tukov
Ak hráte naozaj dynamickú hru, spálite dokonca za hodinu viac kalórií ako pri aerobicu či bicyklovaní. Závisí to od rýchlosti hry a stavby vášho tela. Neustálym behaním za loptičkou zvyšujete svoju tepovú frekvenciu, odbúranie tuku prichádza približne po dvadsiatich minútach hrania.

Rozvíja koncentráciu
Hra môže byť plná napätia, ale aj radosti z vydarených zásahov. Často je to súboj nervov, veľakrát sa totiž stáva, že z takmer prehratého zápasu môžete vyjsť ako víťaz. Tenis vás naučí dokonalej koncentrácii a schopnosti taktického myslenia. Taktiež hra na čerstvom vzduchu vám hlavu poriadne okysličí. Ak ste cez deň dosť vyťažení, ukrojte si denne hodinku cez obed na tenis, budete mať potom viac energie na pokračovanie v práci.

Poriadna výbava
Rátajte s kúpou alebo zapožičaním rakety a loptičiek. Bez toho si rozhodne nezahráte. Nezabudnite na športové oblečenie a správnu obuv. Rovnako počítajte aj s financiami na prenájom haly, v ktorej budete hrať v prípade nepriaznivého počasia.

Ak máte pri tenise obavu, že budete mať jednu ruku masívnejšiu ako druhú po neustálom odrážaní loptičky raketou, nemusíte sa báť, rekreačným tenistkám toto určite nehrozí.

Autor: Janka Radimáková