Beh Krupanská desiatka

Beh Krupanská desiatka

V obci Dolná Krupá, neďaleko Trnavy organizujú v sobotu 11. mája už 8. ročník behu Krupanská desiatka. O prvenstvo môžu zabojovať všetky vekové kategórie.

Bežecký míting, ktorý každoročne organizuje Bežecký klub Dolná Krupá spoločne s obcou, sa začína v sobotu 11. mája 2024 o 9:00 h., v areáli futbalového ihriska.

„Krupanská desiatka sa výborne uchytila a nadviazala na úspešné roky tradície Krupanskej dvadsiatky. Toto podujatie je sviatkom pre amatérskych aj poloprofesionálnych bežcov a každoročne sa zapájajú aj školáci. Je to výzva k pohybu pre všetkých Dolnokrupčanov," hovorí Drahomír Horváth, predseda BK Dolná Krupá.

Ako prvé odštartujú mládežnícke kategórie z materskej a základnej školy o 10:00 h. Tie budú súťažiť iba futbalovom ihrisku. Hlavná súťaž, beh na 10 kilometrov sa začína o 12:00 h. a trať vedie centrom obce, cez kaštieľsky park, obecné háje a polia. Štart aj cieľ je na futbalovom ihrisku.

Súťažiť sa bude v niekoľkých kategóriách. Deti v kategóriách A, B, C a D, rozdelených podľa veku na chlapcov a dievčatá. Dospelých organizátori rozdelili tiež podľa veku: Muži 16-39 rokov, 40-49 rokov, 50-59 rokov a Muži 60 a viac rokov, Ženy 16-39 rokov, 40-49 rokov a Ženy 50 a viac rokov.

Zaregistrovať sa dá online, prostredníctvom webu Bežeckého klubu Dolná Krupá. Online registrácia za zvýhodnenú cenu 10 eur je možná len do utorka 7. mája. Cena na mieste, v deň konania súťaže je 15 eur.

 

Zdroj foto: Región Trnava, Dolná Krupá