Basketbalové juniorky BKM skončili ôsme

Basketbalové juniorky BKM skončili ôsme

 Vyvrcholením basketbalovej ligy junioriek bolo play-off, v ktorom sa vyraďovacím spôsobom stretlo v Bratislave osem najlepší družstiev po základnej časti. 

V nej obsadili juniorky BKM Piešťany siedme miesto, no to si v play-off neudržali, pretože prehrali všetky tri zápasy. Najskôr zverenky trénera Michala Kubalu podľahli neskorším majsterkám Slovenska, ŠKP 08 Banská Bystrica 28:73, potom družstvu Junior UKF Nitra 39:63 a v súboji o konečné siedme miesto podľahli aj Zvolenu v pomere 34:40, hoci polčas sa skončil nerozhodne 20:20. Z hráčok BKM sa strelecky najviac darilo Anete Blaškovej, ktorá dala v troch zápasoch play-off celkove 27 bodov. Z ostatných pridala Laura Horvátová 21, Lujza Brašková 18 a Veronika Ronecová 17 bodov. Okrem tejto štvorice si v play-off za BKM ešte zahrali Veronika Čavojská, Bibiana Bartošová, Dominika Labudová, Ivana Románeková a Katarína Gajdošechová.

Majstrom Slovenska sa stali juniorky Banskej Bystrice, ktoré zdolali vo finále Petržalku 67:59, tretia priečka patrila BK A. Dubčeka Bratislava, ktorý zdolal Ružomberok 65:54 a v súboji o piate miesto vyhral CBK Košice nad Juniorom Nitra 65:25.

(na)