Ako vybrať správny bicykel pre dieťa?

Ako vybrať správny bicykel pre dieťa?

Správna veľkosť je pri výbere bicykla alfou a omegou. Mnoho rodičov totiž volí väčší bicykel, ktorý dieťaťu dlhšie vydrží, alebo, naopak, príliš malý, aby dieťa dočiahlo na zem. Ako teda vybrať bicykel, s ktorým sa vaše dieťatko zžije?

Výška bicykla je určená veľkosťou kolies. Príliš veľký bicykel spôsobuje dieťaťu problém s manévrovaním, rovnováhou a vedie k pádom a následnej demotivácii. Príliš malý bicykel má zase za následok hrbenie, nedostatok miesta na šliapanie a ohýbanie kolien v neprirodzenej polohe.
Veľkosť rámu, teda vzdialenosť medzi stredovou osou a koncom sedlovej rúrky, by mala byť zvolená tak, aby dieťa stojace obkročmo nad bicyklom malo hornú rámovú tyč asi 5 cm pod rozkrokom. Nohy na pedáloch v dolnej polohe by malo mať dieťa vystreté.

Hmotnosť bicykla v skutočnosti nehrá pri jeho výbere najzásadnejšiu úlohu, aj keď si to väčšina rodičov myslí. Príliš ľahké rámy majú totiž tendenciu praskať a v dôsledku použitia tenších materiálov sú menej odolné a nestabilné. Aj malá nerovnosť tak môže začínajúceho cyklistu nepríjemne prekvapiť a odradiť. V Devonic Former sme preto investovali veľa času do nastavovania správnej geometrie bicykla. Výsledkom je správna ergonómia a fakt, že dieťa dokáže udržať stabilitu aj v náročnejšom teréne a na výletoch stíha aktivity so zvyškom rodiny. Rám je vyrobený z chróm-molybdénovej zliatiny, ktorá vydrží akýkoľvek náraz či pád. Aj pri použití takéhoto kvalitného materiálu je hmotnosť bicykla iba 2 550 gramov.

Prečo DEVONIC FORMER?


- produkt MADE IN SLOVAKIA
-    do mestského prostredia aj náročného terénu
-    ľahký, stabilný a dobre manévrovateľný
-    pre deti od 2 do 6 rokov - od 90 cm do 130 cm
-    z dielne dlhoročného výrobcu bicyklov a pretekára
-    3 v 1 koncept, ktorý spája menšie 12” odrážadlo, väčšie 16” odrážadlo a 16” bicykel
-    9 možných verzií podľa individuálnych potrieb dieťaťa
-    2 súpravy kolies – 12” a 16”
-    ocenenia: Národní cena za studentský dizajn, Krištáľový merkúr, V4 Graduation Projects, Best in design
- personalizovateľný vrátane farebného prevedenia a doplnkov pre chlapcov aj dievčatá
- 5 rokov záruka
- ideálny ako vianočný darček
- možnosť spätného odkúpenia podľa stavu bicykla

Chcete ušetriť? S Devonic Former...
- ušetríte ČAS, ktorý by ste venovali výberu každého ďalšieho bicykla, jeho kúpe a predaju
- ušetríte PENIAZE, nakoľko kúpite jeden kvalitný bicykel namiesto troch
- ušetríte MIESTO, pretože vám doma nezostanú prebytočné bicykle, ktoré nemáte kam dať, ale len jeden, ktorý od vás neskôr odkúpime a po renovácii ho znova pošleme do sveta robiť radosť inému objaviteľovi
- ušetríte PLANÉTU, nakoľko pri výrobe tohto bajku vznikne 2-násobne menej CO2 ako pri štandardných detských bicykloch




 
 Bicykel Devonic Former kúpite na https://www.former.bike/ alebo priamo v showroome na adrese:
 

Na trh sa dostáva limitovaná edícia ručne vyrábaných slovenských bicyklov Devonic FORMER, ktoré rastú s dieťaťom, majú vysokú odolnosť, prepracovanú ergonómiu a ich výroba zanecháva iba polovičnú CO2 stopu v porovnaní so štandardnými detskými bicyklami.
 
Bratislava, 5. októbra 2023 – Jeden bicykel na celé detstvo. Stabilný, odolný, bezpečný, dokonale prispôsobený detskému telu. Robustný a zároveň ľahko manévrovateľný. To bol cieľ dizajnéra Michala Štalmacha, ktorý sa v spolupráci s dlhoročným výrobcom bicyklov a pretekárom Vladimírom Hučkom podarilo dosiahnuť.

Po troch rokoch vývoja vznikol unikátny koncept Devonic FORMER 3 v 1 – spojenie malého detského odrážadla s veľkosťou kolies 12 palcov, väčšieho odrážadla so 16-palcovými kolesami a 16-palcovým bicyklom. Je určený pre deti od 2 do 6 rokov, respektíve od 90 do 130 centimetrov. Dieťaťu tak stačí iba jeden bicykel, s ktorým vyrastie a na ktorom sa postupne naučí držať rovnováhu a bezpečne bicyklovať.

Prototyp detského rastúceho bicykla Devonic FORMER získal štyri významné ocenenia. Konkrétne Národní cenu za studentský dizajn, Krištáľový merkúr, V4 Graduation Projects a cenu Best in design. Okrem dizajnu bol ocenený aj výrobný postup, pri ktorom vznikne v porovnaní s výrobou štandardných detských bicyklov o polovicu menej CO2.

Po tomto úspechu sa slovenskému startupu podarilo získať investora a aktuálne vznikla limitovaná edícia bicyklov, ktoré sú dostupné v troch farbách (čierna, oranžová, modrá). Každý bicykel sa dodáva s dvoma súpravami kolies dvoch veľkostí (12 a 16 palcov), s ručne robeným oceľovým rámom, pedálmi a s reťazou s ochranou.

Rodičia tak môžu dieťaťu urobiť až 9 rôznych verzií bicykla, vždy prispôsobeného jeho výške, potrebám a schopnostiam. Dizajnom je predurčený na všetky druhy terénu, hodí sa ako do mesta, tak aj do prírody.

S 5-ročnou zárukou a možnosťou spätného odkúpenia výrobcom sa detský rastúci bicykel Devonic FORMER môže stať prvou voľbou rodičov, ktorí si kúpou jedného bicykla ušetria čas aj starosti s jeho výmenou každé dva roky. Okrem rodinných financií pomáha šetriť aj životné prostredie. Keď už bicykel doma nebudú potrebovať, výrobca ho odkúpi späť. Po repasovaní sa zariadenie opäť dostane do obehu a bude robiť radosť ďalšiemu dieťaťu.

Nadštandardnú 5-ročnú záruku na bicykel, ktorý rastie spolu s dieťaťom, si výrobca môže dovoliť vďaka istote vysokej kvality rámu bicykla, ktorý sa nepoškodí ani počas niekoľkých rokov používania. Každý rám sa robí ručne a precízne, pričom na jeho výrobu sa používa kvalitná oceľ, pochádzajúca zo Železiarní v Podbrezovej. Ide tak o produkt skutočne rýdzo slovenský.

Aktuálne je vyrobená limitovaná edícia detského rastúceho bicykla v troch farbách, výrobca však ponúka možnosť výroby podľa predstáv a osobných preferencií zákazníkov – rodičov alebo starých rodičov, ktorí chcú ratolestiam zabezpečiť bicykel dosahujúci všetky parametre bezpečnosti a garantujúci stabilitu na dvoch kolesách.

Predajná cena Devonic FORMER je nastavená na 790 €.