Ako si vybrať vôňu, ktorá vás vystihuje?

Ako si vybrať vôňu, ktorá vás vystihuje?

Máte vôňu, na ktorú sa môžete spoľahnúť a ste jej verná už dlhý čas? Parfum, ktorý vás vystihuje, alebo zápasíte s problémom, že si neviete vybrať? Poradíme vám, aké vône pristanú romantičkám, praktickým či energickým ženám.

Tipy pre výber správnej vône
Výber vône, ktorá vystihne vašu osobnosť, zdôrazní prednosti a potlačí nedostatky, je veľmi dôležitý. Na trhu je ich nespočetné množstvo a každý rok pribúdajú nové a nové. Slávne osobnosti, speváci alebo návrhári sa predháňajú v tom, kto vypustí do sveta ten najoriginálnejší, najkrajší a, samozrejme, najpredávanejší parfum. Aj preto je veľakrát ťažké vybrať si tú správnu vôňu. Prvý krok, ktorý vám túto voľbu uľahčí, je zodpovedanie si týchto jednoduchých otázok:
1. Máte radšej šport a aktivitu, alebo skôr leňošenie?
2. Obľubujete ležérny štýl, alebo vyhráva elegancia?
3. Ste večne zasnená romantička, alebo praktická realistka?
4. Ste ambiciózna, energická a bojovná žena?
5. Milujete exotiku, orient a všetko nepoznané?
Keď si zodpoviete na tieto otázky, môžete sa pustiť do výberu
perfektnej voňavky.

Svieže citrusové vône...
Ste typický športový typ? Máte rady svieže citrusové vône? Vadia vám príliš aromatické a korenisté parfumy? Nepáčia sa vám vône s veľmi výrazným, ba až príkrym tónom? Potom sú SVIEŽE CITRUSOVÉ vône určené práve pre vás. Dokážu dodať potrebnú energiu, odvahu a vyžaruje z nich sloboda, voľnosť i hravosť. Svieže vône sú synonymom pre mladosť, čistotu a prirodzenosť. Ich základ tvoria, samozrejme, limetka, citrón, pomaranč, mandarínka alebo grapefruit. Sviežosť citrusových plodov, jemnosť kvetinových lupienkov, hravosť jazmínu, nežnú a krehkú zmyselnosť, aj toto všetko objavíte v tomto type vôní.

Kvetinové vône...
Máte rady klasické filmy? Závan túžby, lásky, nehu a cit? Milujete prechádzky vo dvojici? Potom ste jednoznačne romantický typ. Znamená to, že sa vám budú s najväčšou pravdepodobnosťou páčiť KVETINOVÉ VÔNE. Ide o tradičné a veľmi ženské vône. Jedny z najviac používaných medzi dámami. Hodia sa na každú príležitosť. Hlavnými ingredienciami týchto parfumov sú, samozrejme, rôzne kvetinové esencie obohatené ovocnými alebo jemne korenenými tónmi.

Ovocné vône...
Milujete vôňu čerstvého ovocia v lete? Máte mladistvého ducha a ste energická? Potom siahnite po ovocnej vôni. Práve teraz sú veľmi populárne. Sú nositeľkami originality, kreativity a modernosti. Sú síce prenikavé, ale nevtieravé. Kľúčovou prísadou je ovocie všetkých dostupných druhov: maliny, jahody, červené ríbezle, čerešne, marhule, broskyne alebo melón.

Orientálne vône...
Obľubujete cestovanie, spoznávanie rôznych krajín, iných kultúr a ľudí? Ak máte rady exotiku a všetko, čo sa s ňou spája, tak sú pre vás ORIENTÁLNE VÔNE ako stvorené. Sú veľmi zmyselné a svoje bohatstvo čerpajú z opojných zložiek. Majú tendenciu človeka očariť a opantať jeho zmysly. Orientálne vône sú niekedy príliš sladké. Obsahujú rôzne druhy korenia, vanilky a zvyčajne aj výraznú dávku pižma. Svojim nositeľkám dodávajú záhadnosť.

-m-
Obrázok: www.freedigitalphotos.net , Arvind Balaraman