Ako sa opäť dostať do formy pred začiatkom leta?

Ako sa opäť dostať do formy pred začiatkom leta?

Príroda sa po dlhej zime prebúdza a konečne tu máme jar. Aj keď väčšina z nás sa skôr teší na leto, jar je príjemnou zmenou oproti studenej zime.

Ak ste ale počas zimy nabrali kilogramy naviac a takpovediac aj trošku zleniveli, poradíme vám, ako sa opäť dostať do formy pred začiatkom leta.

Vyskúšajte cvičenie aj v domácom prostredí

Keďže nie sú fitness centrá stále otvorené kvôli pandémii koronavírusu, ste odkázaní na cvičenie v domácom prostredí. Aj s minimom náradia si ale dokážete plnohodnotne zacvičiť aj vo svojej obývačke. Ak si chcete spevniť prsia, boky, bruško a nohy, dokážete to aj vo svojej obývačke.
Oblečte si fitness oblečenie a nachystajte si všetky cvičiace pomôcky. Na domáce cvičenie budete potrebovať kettlebell, posilňovacie gumy na ruky a nohy, fit loptu, činky, hrazdy, či napríklad švihadlo.

Na internete si nájdete rôzne cviky na posilnenie jednotlivých častí tela. Stačí si jednotlivé cviky na konkrétne partie rozdeliť na jednotlivé dni a uvidíte, že výsledok sa rýchlo dostaví.

Skúste behávať

Beh vám nielenže prečistí hlavy, ale vám aj pomôže schudnúť nadbytočné kilogramy a vrátiť sa opäť na pôvodnú váhu. Okrem chudnutia spevňuje svalstvo celého tela, čo určite oceníte najmä v lete, kedy budete svoje telo vystavovať v plavkách na kúpaliskách.
Ak si chcete dať viac do tela, kúpte si aj fitness rukavice a skúšajte doma boxovať. Vyventilujete sa a spevníte svalstvo na rukách, ale aj svalstvo celej hrudi a chrbta.

Ľahké výživné raňajky

Ak sa chcete pred letom dostať do formy, v prvom rade je dôležité dávať si ľahké výživné raňajky. Skúste namiesto pečiva so šunkou jedávať ovsené kaše, biele jogurty, chia semienka a ovocie. Síce je príprava ovsených kaší zdĺhavejšia, takéto raňajky sú podstatne zdravšie. Zasýtia vás a poskytnú vám potrebné vitamíny. Navyše aj vaše trávenie sa upraví, nakoľko vláknina, ktorú nájdeme v ovsených vločkách, je pre zlepšenie trávenia nevyhnutná.