Ako predísť únave

Ako predísť únave

Deficit spánku spôsobuje únavu. Častokrát však príčinou únavy nie je len nedostatok spánku, ale aj stres, zlé počasie, rodinné problémy a problémy v partnerskom vzťahu. Aby ste dokázali predísť únave a cítili sa dobre, mali by ste dodržiavať tieto pravidlá. Únava je náš nepriateľ najmä teraz, keď vonku prevláda zima. Krátke a studené dni nás prinútia zdržiavať sa v interiéri – v prekúrených priestorov, ktoré na náš organizmus nevplývajú dvakrát najlepšie.

Cvičenie

Kedy je najlepší čas sa venovať cvičeniu, keď nie cez zimu? Sem-tam sa vám pošťastí stretnúť bežcov, ktorým neprekáža chladné počasie. Ak ste však hákliví na výrazné výkyvy v počasí, nie je nutné ísť von. Predísť únave dokážete aj tak, keď si doma zriadite malú posilňovňu – miesto, na ktorom sa budete venovať len cvičeniu. Dávajte si však pozor, aby ste si nespôsobili žiadne zranenie. Liečba bolesti by vám skomplikovala každodenné činnosti.

Zmena jedálnička

Únave predídete aj tak, ak zintenzívnite konzumáciu zdravých potravín – ovocia, zeleniny najmä. Prijímajte potraviny obohatené o vitamín C, vlákninu. V tomto počasí vám odporúčame zvýšiť konzumáciu kyslej kapusty a kyslého mlieka. Kyslá kapusta obsahuje veľké množstvo vitamínu C a chráni náš organizmus pred vírusmi. Pohár kyslého mlieka nalačno pomáha pri vyprázdňovaní a upokojuje už tak dosť podráždené črevá.

Vyhýbajte sa pečivu a nahraďte ho skôr zeleninovými, poprípade ovocnými šalátmi. V žiadnom prípade nekonzumujte vyprážané ťažké jedlá, ktoré vášmu žalúdku a črevám škodia. Nedodajú vám potrebnú energiu a tým spôsobia ešte väčšiu únavu. Okrem toho vám váha bude stúpať a zbaviť sa nadbytočných kilogramov bude čoraz ťažšie. V takom prípade by vám pomohla jedine liposukcia.

Dostatok spánku

Aby ste boli životaschopní sedem dní v týždni, musíte si dopriať dostatok spánku. Je ťažké určiť presný čas, koľko by sme mali spávať. Sami najlepšie viete, kedy sa cítite zregenerovane a kedy sa cítite pod psa. Aby ste sa necítili unavene, chodievajte spávať vždy v rovnakom čase. Vieme, je to ťažké, ale jedine tak docielite to, že sa zobudíte plný života. Aj keď mužom únava najčastejšie prejde, keď na žene uvidia erotické spodné prádlo. Či nie?