ADVENTNÉ TRHY SA ZAČNÚ V TRNAVE UŽ TENTO PIATOK

ADVENTNÉ TRHY SA ZAČNÚ V TRNAVE UŽ TENTO PIATOK

Rozsvietením vianočného stromčeka odštartujú adventné trhy spolu so sprievodnými podujatiami v piatok večer v centre mesta Trnavy. Návštevníci ich môžu zažiť od 24. novembra až do 22. decembra. Súčasťou slávnostného otvorenia bude koncert speváčky Kataríny Koščovej a bohatý kultúrny program bude pokračovať každý deň počas Adventu v Trnave.

Adventné trhy v Trnave sa každoročne konajú v centre mesta na Trojičnom námestí. Trnavčania, ale aj návštevníci mesta, tu nájdu drevené stánky s medovinou, punčom, plnenými lokšami a výrobkami od lokálnych výrobcov, a to od piatku 24. novembra.

„Mestské kultúrne stredisko Zaži v Trnave si pri výbere predajcov počas adventných trhov, ale aj počas najväčšieho podujatia v meste, Tradičného trnavského jarmoku, dáva záležať na výbere lokálnych výrobcov a remeselníkov tak, aby bolo podujatie čo najautentickejšie,“ hovorí Matej Juran zo Zaži v Trnave.

Vianočná atmosféra odštartuje rozsvietením vianočného stromčeka a svetelnej výzdoby o 18:00 h., po ktorom bude nasledovať koncert Kataríny Koščovej. Kultúrny program bude pokračovať každý deň až do 22. decembra a medzi vystupujúcimi budú napríklad skupina Fragile, Miro Jaroš či Puding Pani Elvisovej.

Okrem hlavných adventných trhov budú v Trnave už tradične aj tie stredoveké. Na najstaršom obývanom mieste mesta, pod Bazilikou sv. Mikuláša, tak ožíva história mesta, ktoré bolo v stredoveku obchodnou tepnou. Ak navštíviť Trnavu počas adventu, tak určite počas posledného adventného víkendu od 15. do 17. decembra počas konania Stredovekých adventných trhov.

Spestrením programu v Trnave bude počas adventu aj sezónna prehliadka mestskej veže iba za svetla lampášov.

„Špeciálny výstup na vrchol mestskej veže, za tmy len s lampášmi, je vhodný pre deti i dospelých. Každý účastník na začiatku prehliadky dostane vlastný lampáš a sprievodca počas výstupu hore návštevníkom prezradí príbehy a zaujímavosti o tejto viac ako 400 ročnej stavbe,“ hovorí Alexander Prostinák, výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Prehliadky budú prebiehať v utorky 28. novembra, 5., 12. a 19. decembra v čase o 17:30 h a 19:00 h. Vstupenky je možné zakúpiť v Turistickom informačnom centre Región Trnava v mestskej veži alebo online.

Organizátori Adventu v Trnave pripravili tiež pestrý program pre deti.

„V stredovekej Trnavskej radnici budú každú nedeľu rozprávky v podaní divadiel Kyseli Krastafci, Divadla Morgonrock, Divadla na Hojdačke a Žihadlo vždy v čase o 13:00, 15:00 a 17:00 h.,“ dodáva Matej Juran. Vstupenky na predstavenia je možné zakúpiť v Turistickom informačnom centre Región Trnava v mestskej veži.

Zároveň si rodiny s deťmi môžu zahrať online hru Škriatkovo kúzlo, ktorá je prepojená s rozprávkovými inštaláciami v ôsmich oknách trnavských domov v úzkom centre mesta.

„Deti zvládnu trasu, ktorá sa začína pri mestskej veži, za 20 až 30 minút. Výtvarné inštalácie sú podsvietené, takže hru odporúčame zažiť vo večernej atmosfére. Škriatkovia potešia oko každého milovníka rozprávok, ale s hrou v mobile môžete rozsvietiť lampu, roztočiť kompas či rozozvučať tajomný nástroj trúbšlakčelo,“ dodáva Alexander Prostinák.

Mesto Trnava a Zaži v Trnave organizujú aj podujatie s názvom Štyri adventné koncerty, ktoré sa budú konať každú adventnú nedeľu počas decembra v Kostole sv. Jakuba. Na koncertoch vystúpia interpreti ako BANDA a Vranky, Voci Allegre spolu s Trnavským komorným orchestrom a BLAženky s Ensemble FLAIR. Vianočné obdobie zavŕši koncert Simy Magušinovej s kapelou na druhý sviatok vianočný.

Viac informácií o Advente v Trnave nájdete na: https://www.regiontrnava.sk/produkt/adventne-trhy

Zdroj foto: Mestské kultúrne stredisko Zaži v Trnave

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Otváracie hodiny TIC nájdete na http://bit.ly/TuristickeInformacneCentrum

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

Tešíme sa na vás v Regióne Trnava!

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky.