6 zimných atrakcii, ktoré ponúka Ždiar a jeho okolie

6 zimných atrakcii, ktoré ponúka Ždiar a jeho okolie

Malebná obec Ždiar sa nachádza medzi Belianskymi Tatrami a Spišskou Magurou. Ždiar je v zime častým cieľom lyžiarov. Dôvodom sú bohaté a cenovo dostupné možnosti ubytovania. Rozmanitá ponuka ubytovania, od apartmánov pre rodiny, romantické chalupy či luxusné hotely vás o tom presvedčia.

Ukážeme vám, že Ždiar však nemusí byť len o lyžovaní. Zabavte sa s rodinou a priateľmi v aquaparkoch, či na prechádzke zasneženými Tatrami.


1. Múzeum Ždiarsky dom

Ak chcete spoznať históriu a kultúru Ždiaru, navštívte Múzeum Ždiarsky dom. Historické kroje, nábytok i hudobné nástroje ukazujú, ako žili kedysi naši predkovia. Spoznajte jedinečný región Slovenska z konského záprahu. Nevynechajte ani kulinárske špeciality, ktorý Ždiar ponúka.

2. Ski Bachledova

Bachledka je obľúbené lyžiarske stredisko, ktoré leží na rozhraní troch obcí: Ždiar, Malá Franková a Jezersko. Lyžiarov potešia dve sedačkové lanovky a 11 km upravených trás. Milovníci bežiek si taktiež prídu na svoje. 20 km profesionálne upravených tratí poteší nejedného bežkára. Ak chcete svoje ratolesti naučiť lyžovať, Bachledka je ideálnym strediskom. Areál macka Kubíka a Sun Kid sú pripravené pre najmenších lyžiarov.


3. Aquacity Poprad

Aquacity Poprad je jeden z najväčších aquaparkov na Slovensku, a preto by nemal chýbať na vašom zozname. Od Ždiaru sa nachádza približne 30 kilometrov autom. Oddýchnuť si môžete v bazénovom i saunovom svete. Termálna voda komplexne účinkuje na vaše zdravie. Deti sa potešia tobogánom, šmykľavke či detskému bazénu.


4. Chodník korunami stromov

Spoznať krásu Tatier nemusíte len zo sedačky lanovky. Prejdite sa chodníkom korunami stromov. Dominantou chodníka je 32 metrová veža, z ktorej si môžete užiť jedinečný výhľad na krásnu prírodu. Trasa je dlhá 2,6 km a prejdete ňou za 45 minút.


5. Očný klam v Starom Smokovci

TrickLandia si pre malých i veľkých návštevníkov pripravila niekoľko optických ilúzií. Navštívte svet ľudových rozprávok alebo hradov a nechajte sa oklamať. Prechádzka zrkadlovým bludiskom či antigravitačná miestnosť vás presvedčia že fyzika a umenie sú perfektnou kombináciou. Vašu návštevu si rezervujte vopred.

6. Tatranské túry

Aj napriek zimnej uzávere je možné vychutnať si krásnu tatranskú prírodu. Niektoré trasy sú sprístupnené, a preto by bola škoda nespoznať skutočnú zimu v Tatrách. Prejdite sa zo Štrbského plesa na Jamské pleso, Zamkovského či Zbojnícku chatu. 

Ždiar je ideálnym miestom pre strávenie vianočných sviatkov či Silvestra. Vyberte si z ponuky ubytovania v Ždiari a spoznajte jedinečnú atmosféru zasnežených Tatier.