6 vecí, ktoré na svadbe nezanedbajte

6 vecí, ktoré na svadbe nezanedbajte

Každá z nás chce dokonalú svadbu. Vydávame sa s tým, že je to prvý a poslednýkrát v živote. Často sa však stáva, že zabudneme na drobné, ale dôležité veci, ktoré nám môžu pokaziť dojem a spomienky. Buďte predvídavá a pripravená na všetko.


Odmasťujúce obrúsky
Bude sa to zdať ako malichernosť, ale táto drobnosť bude na nezaplatenie. Ak samozrejme nemáte pri sebe dvornú vizážistku, ktorá sa o všetko postará počas celej svadby. V prípade, že sa vydávate v lete a vychytíte krásne, slnečné a horúce počasie, lesklej pleti sa nevyhnete. Postačí však, ak si pleť odmastíte týmto obrúskom a jemne prepudrujete. Tak budete oslnivá nielen na fotkách, ale skutočne aj po celý deň až do skorého rána.

Berte ohľad na počasie
Väčšina svadieb sa koná v letných mesiacoch. Nezabudnite zabezpečiť občerstvenie. Pokojne stačí len voda s citrónom na osvieženie pred obradom a po ňom. Najmä vtedy, keď plánujete obrad vonku. Poproste niekoho, aby skontroloval aj miestnosť, kde bude hostina, či je pustená klimatizácia a miestnosť je dostatočne vychladená. Ak prídete do priestoru, kde bude neznesiteľné teplo, nielen že budú všetci otrávení, ale teplo v kombinácií s jedlom unavuje a o to nikto nestojí.

Príhovor pripravte
Poverili ste príhovorom strýka, tetu či kamarátku? Pár dní pred svadbou si ho skontrolujte. Nič nie je horšie ako improvizácia. Príhovor má byť venovaný hosťom, mal by byť prejavom vďaky a niečo prezrádzať o mladomanželskom páre. Ak máte obavu, alebo nemáte v rodine rečníka, ujmite sa čiastočne tejto úlohy vy. Poďakujte sa hosťom, že prišli a poprajte dobrú zábavu. Potom už postačí, ak niekto z rodiny pripije na vaše zdravie.

Ozvučenie
Týka sa to najmä obradu. Hostia sú väčšinou nespokojní, keď nepočujú, čo sa deje vpredu pri neveste a ženíchovi. Vyhnete sa tak trapasu, keď poviete svoje vytúžené „áno“ a niekto z hostí sa iste rád ozve, že nepočul. Pripravte preto mikrofóny a reproduktory, tak nadobudnete istotu, že budú všetci spokojní.

Vyberte vhodné jedlo
Vyberte vhodné jedlo vzhľadom na počasie a teplotu vzduchu. Zdá sa to ako malicherná drobnosť, ale všetci chceme, aby sa hostia bavili. Aj keď sú všetci milovníci rezňov, na svadbe v horúčavách vám padne lepšie niečo osviežujúcejšie. Do úvahy berte aj praktické veci typu - ak sa hostia prejedia, bude im dlho tráviť a následne budete mať na parkete úplne prázdno. Na mieste je preto jedlo ľahšie, chutné a samozrejme, dobre načasované.

Vyberte si zástupcu
Nechcite na svadbe všetko zvládnuť sama a ani tým nepoverte najbližšiu rodinu, pretože sa asi veľmi nezabavia. Zvoľte si skôr osobu, ktorá je vám blízka, rozumie vaším potrebám a môžete sa na ňu maximálne spoľahnúť. Všetky pripomienky ohľadom kávy, krájania torty, dopravy a ostatných dôležitých drobností budú tak smerovať na konkrétnu osobu a vy sa môžete nerušene venovať hosťom. Nezabudnite jej však dodať dopredu všetky potrebné informácie, v opačnom prípade by to bol skôr chaos ako pomocná ruka.


Pre každého z nás je dôležité na svadbe niečo iné. Je to o našich prioritách. Ak ste si už svadbu zorganizovali, a predsa sa niečo nepodarí, nenechajte sa otráviť. Aj napriek nedokonalému dňu vám zostanú nádherné spomienky.

Autor: Janka Radimáková