5 ženských postojov, ktoré ničia život!

5 ženských postojov, ktoré ničia život!

 Osobný postoj k životu určuje jeho samotné smerovanie. Ak ste zvyknuté myslieť negatívne, nevážiť si pozitívne a chcete kontrolovať všetko okolo vás, nikdy nebudete šťastné a spokojné. Zoznámte sa s postojmi, ktoré vám uberajú z kvality prežívaného života.

 

1. Nič na svete nie je len biele alebo čierne!

Tento postoj je typickým myslením a reakciou perfekcionistov, ktorí chcú byť dokonalí. Nielen to, želajú si, aby všetko v ich živote bolo stopercentné. Ľudia, činnosti, veci ... Niekedy stačí maličkosť, ktorá je vo svojej podstate malicherná, a berú ju ako najväčšiu tragédiu či osobné zlyhanie. Ak patríte do tejto kategórie, zbystrite pozornosť. Snažte sa na život pozerať s nadhľadom, pretože aj vy ste len obyčajný človek!

2. Po zlyhaní prichádza opäť zlyhanie, po zlom rovnako zlé alebo ešte horšie

Rozišli ste sa s priateľom a nemáte chuť žiť? Je to normálny sprievodný jav zmierovania sa s realitou. Po čase prejde. Chybou však je, ak automaticky očakávate, že už nikdy nestretnete vhodného partnera. Akosi zákonite predpokladáte, že dobrý muž neexistuje. Vo svojom podvedomí sa zmierujete s tým, že vás už nikdy nič dobré nečaká. Otázka znie, ako má byť váš život pekným, ak myslíte negatívne? Otvorte náruč radosti a príjemnému očakávaniu milého a chápavého partnera. Verte, raz ho dostanete a budete šťastná.

3. Svet je zlý, všade sa dejú zákernosti a čakajú aj na mňa

Všade okolo nás sa deje množstvo negatívnych vecí. Stačí sa poobzerať vedľa seba, započúvať sa do rozhovoru v autobuse alebo si pustiť televíziu, ktorá nás valcuje negatívnymi informáciami. Akosi automaticky sme naprogramovaní tak, že čakáme „niečo“ negatívne. Nás mozog produkuje tisíce negatívnych myšlienok, ktoré nám zhoršujú kvalitu života. Stop! Obklopte sa pozitívnymi ľuďmi, vytvorte si pozitívne prostredie a eliminujte negatívnosti!

4. Neodmietajte pozitíva, neznižujte ich skutočný význam!

V prípade, že sa neviete tešiť z maličkostí, nebudete si vážiť ani veľké veci. Opäť si spomenieme staré známe pravidlo, ktoré zdôrazňuje dôležitosť maličkostí v našom živote. Tešte sa zo všetkého, čo máte. Ak si viete vážiť drobnosti, budete si vážiť veľké veci, ktoré do vášho života určite zavítajú. Ak sa momentálne cítite osamelá, pretože nemáte priateľa, nezúfajte. Urobte si zoznam ľudí a vecí, ktoré vás tešia. Nezabudnite na žiadny detail. Možno príde čas, že budete mať úžasného priateľa a bude vám chýbať milovaná mama, súrodenec či kamarátka. Každé životné obdobie má svoj zmysel, nezabúdajte na to.

5. Pocity nemusia byť správne. Nedovoľte unáhleným názorom, aby vám ničil život a vzťahy

Domýšľavosť nepatrí k najšťastnejším ľudským vlastnostiam. Neozýva sa vám kamarátka a automaticky si myslíte, že na vás kašle alebo premýšľate nad tým, čím ste si ju mohli pohnevať? V skutočnosti kamarátka ochorela alebo odcestovala (to vy však momentálne neviete). Zdalo sa vám, že pani sediaca na zastávke sa na vás povýšenecky usmievala? Hlúposť! Podložte svoje pocity faktami a zistíte, že sa trápite nad niečím, čo je nereálne.

 
M.